Skip to content
Nyhet

Siste forberedelser før EM i RG!

Den norske EM-troppen er i full gang med de siste forberedelsene før EM som arrangeres i Varna, Bulgaria, 9.-13. juni. Men det har ikke kommet uten utfordringer og alternative løsninger.

Norge deltar med de tre individuelle landslagsutøverne, Josephine Nordstad Juul Møller (Asker TF), Ingrid Bratsberg (Bergens TF) og Fredrikke Tynning-Bergestuen (Asker TF) i årets EM. I tillegg skal juniortroppen fra Tromsø TF representere Norge med sine to programmer. Hele den norske delegasjonen ser frem til et nytt mesterskap på kalenderen etter et langt avbrekk. Men selv om forberedelsene mot EM er i full gang har ikke alt gått helt som planlagt i oppkjøringen for landslaget.

Avbrutt konkurranse
Norge deltok for et par uker siden i World cup i Baku med Ingrid Bratsberg og Josephine N. Juul Møller. Det var godt for jentene å komme ut på teppet og kjenne litt på konkurransenervene igjen etter over ett år uten internasjonal deltagelse.

Etter første konkurransedag i Baku kom dessverre beskjeden om at Norge endrer reglene for karantenehotell for alle som har vært i land utenfor Schengen/EØS. Josephine måtte derfor avbryte konkurransen etter de første to redskapene og haste hjem til Norge før de nye reglene med karantenehotell inntraff. Dette var veldig kjedelig for den norske delegasjonen, men lyspunktet var at Ingrid fikk fullført konkurransen i Baku og forbereder seg nå hjemme i Russland før avreise til EM om ca. én uke.
Resultater fra WC Baku finnes her

Ny mulighet for Josephine
Selv om oppkjøringskonkurransen i Baku måtte brytes har Josephine beholdt fokus og er igjen klar for revansje. Hun står straks på teppet i World cup i Pesaro, Italia, denne gangen sammen med Fredrikke Tynning-Bergestuen som er den tredje utøveren i EM-troppen.

Norge sin gruppe startet kl. 16:25 i dag.
Mer informasjon om hvordan du kan følge med på de norske jentene i Pesaro finnes nederst i artikkelen.


En litt annerledes oppkjøring
Den norske juniortroppen fra Tromsø holder også på med de siste forberedelsene før deres avreise til EM om ti dager. Siden det ikke kan arrangeres nasjonale konkurranser og det er begrensninger for å reise til utlandet, er det en noe annerledes oppkjøring for juniortroppen til dette mesterskapet enn det vi normalt er vant med. De deltok nylig i en digital konkurranse arrangert av Finland og skal denne helgen delta i enda en digital konkurranse arranger av Storbritannia. I sistnevnte skal også Ingrid Bratsberg og den individuelle landslagsgymnasten, Thea Bisgaard Herløe delta.

Av hensyn til karantenebestemmelsene i Norge skal Josephine og Fredrikke reise direkte videre fra Italia til Bulgaria for et treningsopphold før EM. Ingrid Bratsberg skal også ankomme Bulgaria noen dager før EM for treningsopphold, mens resten av delegasjonen ankommer EM-byen 7. juni.

Slik kan du følge med på de norske jentene i Pesaro:
Josephine kjørenummer 13 (ring) og 30 (ball)
Fredrikke kjørenummer 15 (ring) og 30 (ball)
Lørdag skal Josephine og Fredrikke kjøre sine to siste redskaper i gruppen som starter kl. 14:30 (samme kjørenummer som i dag).


Livestream 28.05: her
Livestream 29.05:
her
Livescore:
her