Skip to content
Nyhet

Ellevill interesse for digital konkurranse

Foto: NGTF

Hvordan får du hele 270 tropper til å melde seg på en digital konkurranse, gjennomføre, produsere og vise frem resultatet?

Det har en god gjeng i troppsgymnastikkmiljøet klart å finne ut.

Allerede i vinter gjennomførte de første digitale konkurranse for senior, men da de også ønsket å gi juniorene et løft, var responsen overveldende.

– Det begynte å rulle inn med påmeldinger, og responsen vi har fått, både etter seniorkonkurransen og nå, er bare positiv. Mange synes dette er bra for motivasjonen og veldig gøy å få være med på, forteller landslagssjef, Henning Ottersen.

Med et stengt samfunn og lite trening og fravær av konkurranser i over et år virket det som miljøet virkelig trengte dette.

Fornøyd landslagssjef

– Det er fortsatt liv og røre i troppsgymnastikk, og det er vi veldig glad for. Man blir litt bekymret for at det er lite som motiverer under pandemien, så at det er så mange som er med er gledelig å se, sier en fornøyd Henning.

Selv om han har hatt en finger med i spillet selv, er han opptatt av å gi skryt til teamet rundt seg i arbeidet med de digitale konkurransene. Han trekker spesielt frem Tron Lunde, leder for teknisk komité i troppsgymnastikk, samt resten av komiteen.

– Det var vel først Hermod Buttedahl som ringte og ba oss tenke utenfor boksen, og da fikk vi litt trykk på oss for å få det til. Vi hadde allerede tenkt på det, men visste ikke om vi skulle sette i gang eller ei, forklarer Henning.

Tanken var å vente litt og se om det åpnet nok opp til at konkurranser kunne gå som normalt. Men da det ikke gikk satt landslagssjefen seg ned med Tron og drodlet rundt konsepter.

Gode hjelpere

Live stream ble de fort enige om å skrote, og fant ut at modellen de har brukt to ganger nå var letteste måten. Utøvere innen troppsgymnastikk er allerede godt vant med å sende inn video til landslaget, derfor var det enkelt å utvikle det videre til et konkurransekonsept.

Tron laget skjema, de engasjerte personer som vanligvis er med når konkurranser arrangeres, dommere og ikke minst kommentatorer. Et handikap-system ble også etablert.

Etter hvert som videoene kom inn begynte den store jobben. Det skal dømmes, kommenteres, redigeres og legges klar til publisering.

Følg med på NGTFs youtube-kanal

Seniorkonkurransen ligger ute på NGTFs youtube-kanal allerede, og har en lengde på to timer og 40 minutter.

Nå er det dog så mange videoer at det er delt opp i fem episoder som alle blir publisert på youtube. Premiere er lørdag 22. mai, og så kommer de andre fortløpende påfølgende søndag og helgen etter.

Her er spillelisten der alle episodene kommer

I videoen under her kan du se trailer!