Skip to content
Nyhet

– En milepæl er nådd

Uno-X Forsyning går inn som sponsor for turn kvinners landslag, en historisk avtale for landslaget. Og en avtale som betyr mye for kvinnene.

– Uno-X viser med dette til utøverne våre at de har troen på dem og det arbeidet som gjøres. Det er utrolig viktig motivasjon for jentene, og det betyr mye for oss, forteller landslagssjef, Birgit Vallestrand.

For Alex Guindos var det en selvfølge at Uno-X skal gå inn på kvinnesiden. Selskapet har allerede sponset herrelandslaget i to år.

– Det er en milepæl som er nådd. Vi ønsker å satse like mye på kvinnene som herrene, og derfor er det nesten en selvfølge at dette skjer. Dette er toppturnere som ofrer mye og trener hardt, samtidig som de ønsker å utvikle seg og bli ennå bedre, sier Alex, og legger til;

Skrur opp satsingen

– Vi heier på utøverne på landslaget, og håper nå at de kan være til ennå større inspirasjon for de som kommer under dem og være med på å inspirere og motivere flere til å satse og ta steget opp, og det er en selvfølge at vi skal være med å hjelpe og promotere dem i dette arbeidet. Det er fantastisk for oss å hjelpe og bidra.

Kvinnelandslaget har de siste årene tatt store steg. Nivået generelt på de beste turnerne er høyere, noe som har vist igjen internasjonalt med gode resultater, for ikke å nevne en OL-kvalifisert utøver.

Foruten de som er tatt ut på seniorlandslaget er det også mange gode som kommer like bak. Sponsoravtalen skal være med å legge til rette for en større satsing og utvikling for turn kvinner, og det er noe Birgit verdsetter.

– Nå får vi mulighet til å gjøre mer, og det er viktig og bra for laget. Vi har flere på et høyt nivå allerede, og det kommer bare til å bli bedre. Nå ligger verden for våre føtter, sier hun og smiler bredt.

Vitaminboost for kvinnene

Maria Tronrud, kaptein for kvinnene, er også stolt og glad over at resultatene til jentene blir anerkjent på denne måten.

– Dette er virkelig en boost, og det betyr mye at Uno-X satser på oss nå. Nå begynner de siste bitene å falle på plass, og det gir oss store muligheter, forteller hun.

Uno-X sin leder, Alex, er tidligere turner og godt involvert i miljøet. Han vet hvor viktig turn er på alle nivå. Verdiene til NGTF er også noe han kjenner igjen hos sin egen virksomhet, og derfor mener han det er viktig og riktig å være med å løfte idretten opp og frem.

– Idrett og spesielt turn er en fantastisk plattform på mange måter. Her bygger man kultur, utvikler seg sportslig og menneskelig og får virkelig trigget vinnerinstinktet. Det gjenspeiler også virksomheten vår, vi skal sørge for å få frem de beste prestasjonene, forklarer Alex.