Skip to content
Nyhet

Gymhjul-jentene fikk testa seg i konkurranse

Landslagsjentene i gymnastikkhjul har fått viktig konkurranseerfaring, men ikke helt slik de så for seg!

Etter at fjorårets norgesmesterskap for gymnastikkhjul i Spydeberg ble avlyst, var det lite å se frem til for våre utøvere nasjonalt. Gleden ble derfor stor når det internasjonale forbundet (IRV) satte i gang flere online-konkurranser som utøverne våre kunne delta i.

Allerede høsten 2020 deltok Linde Marie Haug, Rygge IL, i en internasjonal konkurranse i øvelsen linje. Selv om øvelsen ble filmet i hjemlige omgivelser fikk man likevel kjenne på konkurransenervene. Alle øvelsene som ble sendt inn ble bedømt av internasjonale dommere og tilbakemeldingene ble tatt med videre i treningshverdagen.

– Det var veldig gøy å endelig kunne gjøre noe som ligner på en konkurranse igjen. Samtidig var det lærerikt å få tilbakemelding fra internasjonale dommere. Jeg håper vi kan fortsette med dette i denne rare tiden vi står i, sier Linde.

Etter nedstengingen på nyåret og beslutningen om å ikke stille i årets verdensmesterskap i USA, var det enda viktigere å finne alternativer til å holde motivasjonen oppe. IRV har hatt flere åpne internasjonale online-konkurranser som utøverne våre kunne delta i. Juliane Buer Tupsjøen og Ine Marie Sørensen, begge fra Spydeberg Turnforening, deltok februar i en konkurranse i øvelsen spiral.

– Det ble et veldig bra alternativt opplegg. Nervene var helt klart på plass, men jeg er veldig fornøyd med både min og Julianes innsats, sier Ine Marie.

– Jeg synes det var en spesiell, men morsom utfordring! Det er jo noe man aldri har gjort før, så jeg kjente på nervene selv om ingen dommere eller publikum var til stede. Man vil jo fortsatt gjøre sitt beste, konkluderer Juliane etter endt konkurranse.

Bildene i rekkefølge:

Første bilde: Linde Marie Haug, Rygge I.L
Andre bilde: Ine Marie Sørensen, Spydeberg Turnforening
Tredje bilde: Juliane Buer Tupsjøen, Spydeberg Turnfornening