Skip to content
Nyhet

Trener- og dommerseminar

Teknisk komité arrangerte den 30.-31.januar det årlige trener- og dommerseminaret digitalt via Teams. Hele 87 trenere og dommere var påmeldt. Lørdag startet med kort velkommen fra Anne Torill Nordli, leder av TKTK før landslagssjef Birgit Vallestrand orienterte kort om landslagsarbeidet. 

Nytt internasjonalt bedømmingsreglement fra 2022-2024

Donatella Sacci, president i TKTK/FIG informerte om endringer i Code of Point som trer i kraft fra januar 2022. Det blir ingen store forandringer, kun små justeringer. Endelig reglement blir ferdigstilt og tilgjengelig på FIGs nettsider i april 2021. Alle våre konkurranser i 2021 vil bli gjennomført etter dagens reglement. 

Skadeforebyggende arbeid

Bente Amundsen er et kjent fjes i NGTF og har mangeårig erfaring som fysioterapeut for herrelandslaget vårt. Nå har hun begynt å jobbe for turn kvinner sammen med fysioterapeut Hanne Breigutu. Bente gikk gjennom eksempler på vanlige skade hos, turnere og hadde gode tips til skadeforebyggende øvelser. 

Dommerseminar 31.01.

Søndag var satt av til praktisk dømming av øvelser, og gledelig var at 70 trenere og dommer fulgte seminaret. På dette seminaret får dommerne trent og frisket opp kunnskap. Dommerutvalget ved de internasjonale dommerne Ann-Helen Bjørnstad, Kaja Regaard, Liliana Buer og Kristin Kaspersen hadde sammen med Anette Lehne Johannessen og Pia Dangel forberedt øvelser, mens Anne Torill Nordli hadde ansvaret for den tekniske gjennomføringen. Det kom opp en del spørsmål underveis som vil bli lagt ut i en egen «spørsmål og svar» under nasjonale reglement på hjemmesiden. Reglementet er uendret i 2021, men vi tar veldig gjerne i mot innspill til endringer i turnstigen.