Skip to content
Nyhet

Gull og glitter for paragymnastene

Det var en spent og glitrende gjeng som møttes i Haslehallen for å delta på sin første og eneste internasjonale konkurranse i 2020. Flere av deltakerne er nemlig mer vant med å reise jorden rundt for å konkurrere enn de aller fleste. Likevel var de bare veldig glad for å være sammen igjen.

– Det er egentlig veldig gøy å være, for det har vært litt deprimerende. På grunn av denne koronaen har vi måttet passe ekstra godt på, ikke fått lov å konkurrere og det er kjedelig, forteller Petter.

Sammen med resten av gutta i Oslo Turnforening, og flere andre parautøvere, deltok de i en internasjonal digital konkurranse. Lise Møgster tok turen fra Bergen, mens Skjeberg og Stabekk ikke hadde like lang reisevei. Men møteplassen var viktig for dem alle.

Endelig konkurranse igjen

– Det er mye kjekkere å være her og få konkurrere enn å trene hjemme i stua, forteller Viktor.

Det var det italienske forbundet som tok initiativ til konkurransen. Den skulle gi utøverne en ekstra boost i vanskelige covid-19-tider. Selv om noen så absolutt skulle vært en helt annen plass enn i Oslo.

– Det var veldig gøy å konkurrere, men også litt spesielt. Vi reiser vanligvis rundt, men nå er vi jo bare i Oslo. Jeg skulle heller vært i USA, det er den kjekkeste plassen å konkurrere, sier Emilie.

For noen var det første konkurranse, og det som nevnt i annerledes omstendigheter. Mange av dem kjenner hverandre godt fra før, men Lise fra Bergen, kom alene sammen med treneren sin.

– Jeg gruet meg så mye under oppvarming at jeg fikk hjemlengsel. Men heldigvis gikk det bra! Jeg er mest fornøyd med bom og nå er jeg bare glad, sier bergenseren.

Samhold, latter og glede

Lise konkurrerte til slutt, og ble jublet frem av de andre utøverne. De gledet seg nemlig veldig over å være samlet igjen.

– Det var kjekt å være tilbake med alle vennene mine igjen, forteller Joakim.

Det har ikke stått på treningsiveren under korona-pandemien. Amund er sterkere enn noen gang, for ifølge han selv er han like sterk som Hulken. Også Lars Jakob har trent mye styrke, og det viste godt igjen da de skulle vise seg frem i sine apparater.

Lars Jakob kjørte frittstående med en håndstående og to hjul, mens Amund viste styrke i ringer.

Alle sammen er de veldig enige i at det å trene hjemme, det er langt fra like gøy som å få trene sammen.

– Det å trene via internett var rart og kjedelig. Da fikk vi heller ikke det sosiale med treningen, for jeg har alle mine bestevenner på trening, og da blir det ekstra kjedelig bare å være hjemme, konstaterer Maren.

Til tonene av ABBA fikk også Fride vist frem sine talenter, og hun var helt i himmelen etter konkurransen var ferdig.

Magiske øyeblikk

– Det som er så gøy med RG er at man kan lage alt så magisk. Vimpel for meg var helt magisk i denne konkurransen. Og så glad jeg er i ABBA og i å konkurrere var dette bare helt perfekt, forteller hun.

Noe annet som ble ganske spesielt, var da Brenda Garbin mottok fortjenstmedalje i sølv fra NGTF. Avdelingsleder for bredde, Irina Solem, hadde gleden av å overreke fortjenesten, og det var ikke hovedpersonen selv forberedt på.

– Jeg ble veldig overrasket, for dette var helt uforventet. Det arbeidet jeg gjør er ikke for å få annerkjennelse eller oppmerksomhet, det er fordi det er viktig for jentene at de får lov til å blomstre. Jeg ser hvordan de blir mer selvstendige, hvor mye de vokser og hvordan de jobber med hukommelsen. Det er veldig viktig utvikling for jentene. Så akkurat nå er jeg veldig stolt, sier Brenda.

Og forhåpentligvis får vi se mer av parautøverne våre i 2021, for det er ingen tvil om at de har mer på lager.

– Nå skal vi fortsette å stå på uten å gi opp. Jeg har lyst å oppleve mer spenning og lykke, for vi alle må ha litt action i livet, sier Sanna før hun forsvinner ut døra sammen med venninnene sine.