Skip to content
Nyhet

NM og NF RG senior og junior avlyses

Det er med tungt hjertet vi denne uken har måttet se oss nødt til å avlyse NM og Norgesfinalen for både senior og junior i rytmisk gymnastikk.

NM RG senior skulle startet lørdag 7. november, men med smitteøkning i og rundt Oslo den siste tiden, og med nye nasjonale og lokale restriksjoner, så NGTF ingen annen utvei enn å avlyse.

NGTF setter helse og liv i førsterekke, og det har vært en vanskelig avgjørelse å ta. Så lenge det er snakk om både reising, samling av flere personer på samme plass fra ulike deler av landet og med den prognosen som er, som ikke ser positiv ut, ser vi det som nødvendig å avlyse.

NM og NF i Bergen avlyses også

Torsdag 5. november kom det nye veiledere fra regjeringen, og fredag kom lokale regler for både Oslo og Bergen. Selv om enkelte av disse reglene ikke trer i kraft før natt til mandag, føles det likevel riktig å avlyse NM for senior som skulle vært arrangert i Njårdhallen.

I vurdering rundt NM RG junior i Fana 14.-15. november og NF i Bergen for nasjonale klasser 28. november har de nasjonale reglene vært grunnlaget i avgjørelsen. Men det ble fort stadfestet fredag 6. november at det uansett vil være umulig å arrangere NM junior. Det er heller ikke aktuelt å flytte mesterskapet. Avgjørelsen falt på at også NF for nasjonale klasser avlyses.

Alternative konkurranseformer

Vi ønsker å gi vår takk, støtte og hyllest til dere som har planlagt arrangementene, og stått på som dere har. Både jobben som er lagt ned og samarbeidet har vært veldig bra, og nå håper vi på bedre tider i 2021.

I et år der vi har få eller ingen konkurranser, ønsker vi nå å oppfordre klubber og kretser til å se alternative løsninger for deres medlemmer som er innenfor de restriksjoner som har kommet nasjonalt og lokalt.

Vi oppfordrer til samarbeid på tvers, digitale konkurranser, videotrening og lignende. Det viktigste er at vi klarer å ivareta treningsaktiviteten og -gleden.

NGTF ser også på mulige konkurransekonsepter, men her vil vi komme tilbake med mer informasjon etter hvert.