Skip to content
Nyhet

Få kjærkomne penger i klubbkassa med Bambusa

KUN TIL BRUK I SAKER OM BAMBUSA!

Mange klubber jobber med forskjellige partnere for å selge produkter på dugnad. Nå har Norges Gymnastikk- og Turnforbund gjort som Sola Turnforening, og inngått et samarbeid med Bambusa.

Bambusa leverer ankel- og dressokker som er laget av bambusviskose. Dette er en av vår tids mest bærekraftige materialer, noe som gjør dem miljøvennlige og fri for skadelige kjemikalier.

Så langt har Bambusa alene levert sokker til 2400 dugnader i Norge, og de kan skryte av en fortjeneste på 1400 kroner per selger i snitt, noe som gir god avkastning til klubbkassa. Sola TF alene tjente 300 000 kroner i 2019.

Hvordan kan klubben din tjene penger?

Spesielt i et år med korona, avlyste arrangementer og flere andre økonomiske konsekvenser kan dette være en god måte å få inn litt ekstra penger. Og inntektsmulighetene er mer enn bare dugnadssalg;

  1. Dugnadssalg: Her kan man inngå en avtale om to årlige dugnader. Erfaringer fra andre produkter viser at kjennskap til produktene gir mer salg i etterfølgende runder, noe som kan gi høyere gevinst om man bruker dette som dugnad i mer enn et år.
  2. Sponsoravtale: Klubbene hjelper Bambusa med synlighet på drakter og for eksempel i hall/treningslokaler. Sola Turn, som eier Fjogstad-Hus Turnarena, kan eksempelvis ha plakater med Bambusa i hallen. Dette vil selvsagt være utfordrende for flere klubber, men her kan Bambusa være behjelpelige med å finne andre måter å ordne det på. For dette får man en fast prosentandel av omsetningen i dugnadene som ren spons – altså en tilleggsinntekt.
  3. Butikk: Man kan sette opp butikk i sine lokaler, eller i forbindelse med arrangement, hvor medlemmer eller deltagere kan kjøpe nye Bambusa-produkter. Er butikken fast i forbindelse med trening, kan man enkelt kjøre nye sokker når man trenger det. Butikken er selvbetjent, og man kan enkelt bruke Vipps som betalingsmåte.

Mange i yngre alder ser kanskje ikke på sokker i julegave som det mest spennende, men det er et forbruksplagg, og noe alle vil ha og trenger. Det har også Jørn Arild Vika, daglig leder i Sola Turn fått med seg. Han er derfor glad for samarbeidet.

– Det er fint å treffe med noe folk vil ha, og som blir så godt mottatt.

Flere fordeler med Bambusa på laget

For Sola Turn har det vært alfa og omega at medlemmer og foreldre blir med på dugnaden, da det må til for å holde kostnadene nede slik at barn, unge og eldre kan fortsette med idretten de alle elsker.

Da er det også viktig for Bambusa å spille på lag med klubbene som ønsker å være med. Det skal ikke være en økonomisk risiko med Bambusa på laget, og derfor vil det være åpen retur om det skulle være sokker til overs. Her er det altså bare penger å tjene.

Selskapet jobber også for å kvalitetssikre at sokkene holder stand, og har en feilrate på produktene som er langt under det vanlige i tekstilindustrien. Men med over fem millioner produserte sokker par så langt, kan selvsagt feil forekomme.

– Kvalitetsgarantien er viktig for oss. Vi har en kvalitetskontroll som kan luke bort enkelte defekter, men i stor grad avdekkes feilene først når de kommer på foten og tas i bruk. Da er det bare å fylle ut reklamasjonsskjema, så sender vi ny vare, forsikrer Håvard Gundersen, daglig leder i Bambusa.

Sola Turns tips til å få det beste utav dugnaden:
  1. Kommunikasjon er nøkkelen til suksess. Sørg for at både medlemmer og foresatte får grundig informasjon, gjerne gjentatte ganger. Vi informerte via både e-post, SMS, Facebook og per brev. Vi opplevde at det kunne være utfordrende å nå frem til alle med informasjonen.
  2. Sørg for å gi en «gulrot» til medlemmene. Den bør være til hvert enkelt medlem og til laget.
  3. Gjør ting enkelt for medlemmene. Gi et alternativ til dugnaden til de som ikke kan stille, som for eksempel at de kan betale tilsvarende beløp selv.

Du kan lese mer om Bambusa og bli med på dugnaden ved å besøke hjemmesiden deres her.