Skip to content
Nyhet

Overrasket seg selv da hun vant NM

Julie Røttum Madsø strålte på gulvet i Terningen Arena i Elverum. Som førsteårs senior satt hun alle konkurrentene på plass, og stakk av med den gjeve kongepokalen.

– Det føles helt utrolig, men det er nesten som et sjokk. Jeg så ikke dette komme i det hele tatt, forteller den smilende norgesmesteren.

Det er en helt ny følelse for Julie, det å kunne stå øverst på pallen i et NM, og spesielt med så mange gode konkurrenter. Selv forventet hun det skulle stå mellom Julie Dicko Erichsen og Julie Charlotte Søderstrøm.

– Jeg blir nesten litt overraska over meg selv! Ambisjonene var ikke pallen en gang, jeg skulle jo bare kjøre så stabilt som mulig og komme meg gjennom uten fall. Så nå blir det bankett, så får vi se om det blir Netflix og sjokkis på rommet for å roe ned, eller om vi fyrer opp musikken og har full fest, sier hun og ler sin gode latter.

Hun startet i hopp, og aldri før har hun satt sitt første hopp så bra som hun gjorde under lørdagens mangekamp. Da var det enkelt for henne å bare safe inn sitt andre hopp, vel vitende om at poengsummen var så bra at det ble finale. Etter alle hadde vært gjennom hopp, stod hun også igjen med den beste poengsummen på 13.1.

Det har ikke bare vært lett å være i form til NM for Julie. Korona tok litt pusten fra oss alle, og treningsgrunnlaget var ikke helt der det skulle være da hallen åpnet igjen.

– Det har vært hardt på motivasjonen. Vi begynte tidlig med øvelser og repetisjoner, så var det stor usikkerhet om det i det hele tatt ble NM. Jeg syntes det var kjipt ikke å vite om jeg trente mot noe å glede seg til eller ei, og på et tidspunkt trodde mange av oss at det ikke ble noe av, sier hun og fortsetter:

– Det var vanskelig i starten, og da var jeg i skikkelig dårlig form. Så var det litt vanskelig å se at de andre så ut som de var i veldig god form, mens jeg hang litt etter. Det var tøft, men da jeg bare kom i gang igjen har det gått bra.

Ikke bare bra, men kanskje bedre enn forventet. Hun skulle kjøre safe, hun skulle komme gjennom uten fall. Og hinderet etter hopp var skranke.

– Siden jeg har slitt med å komme tilbake etter korona, kjørte jeg bare halve av den vanlige øvelsen min, og fokuserte heller på stil, forklarer hun.

Oppvarmingen gikk ikke som planlagt, og egentlig trodde hun at det ville bli en ok gjennomkjøring. Men så plantet hun skranken også, og plutselig så hun at hun hadde en sjanse.

Dommerne var generelt sett fornøyde med nivået på utøverne under lørdagens mangekamp. Men i bom var det flere som slet med å holde seg oppe, og i Julies gruppe. var det kun hun og Mali Neurauther som ikke falt.

– Bom avgjorde alt. Jeg var skjelven, og tenker på alt annet for ikke å overtenke det jeg skal gjøre. Men jeg kom inn i rytmen, fikk stengt alt annet ute, det var kun bommen og meg. Jeg hadde noen ustø partier, men jeg kom meg gjennom, og da tenkte jeg at dette kan faktisk gå.

Og det gikk. Så utrolig bra. På frittstående trengte hun ikke annet enn å kose seg og komme gjennom. Treningsvenninnene i Oslo Turnforening og de andre i salen heiet henne frem, og etterpå kunne hun slå jubelen løs.

Selv om hun kan ende opp med dansing og musikk på full guffe er hun likevel klar over at det venter fire finaler søndag. Og med innsatsen hennes lørdag, er hun høyt oppe på listen av mulige vinnere. Men det tar hun med knusende ro.

– Mangekampen er jo det viktigste. Så håper jeg å gjøre det bra i hopp, alt kan skje i bom, som vi vet, og ellers er det bare å nyte det.