Skip to content
Nyhet

Turn menns trenerteam er på plass

Nå har de fått jobbe sammen en liten stund allerede, og så langt trives det nye trenerparet, Marcus Conradi og Valentyn Skrypin godt sammen. Marcus, som ganske fersk trener på dette nivået, er glad for å kunne spille på lag med Valentyn.

– Valentyn viser han får det til, og det er bra å ha med seg for meg. Vi er ikke redd for å spørre hverandre om hjelp heller, vi spiller på samme lag, og skulle jeg være usikker på noe kan jeg sparre med ham, sier Marcus.

Det er ikke lenge siden han selv la opp som utøver, og kjenner mange av gutta på landslaget godt. Selv om han kanskje virker fersk i gamet, har han allerede hentet erfaring med å trene gutter i klubb, og så har han vært engasjert som trener for guttagruppa i NGTF siden tidlig i 2020. Han er klar på at det for noen kan se rart ut at valget derfor har falt på ham.

– Jeg er kanskje den yngste treneren som har fått ansvaret for et landslag, men jeg ønsker å lære og utvikle meg. Det er mange dyktige trenere i Norge, og jeg håper jeg kan dra nytte av deres kompetanse og spørre dem om deres meninger slik at vi sammen kan hjelpe gymnastene med å lykkes, forklarer han.

Egentlig hadde han ikke tenkt å søke på stillingen, men etter oppfordring fra noen av utøverne på landslaget søkte han likevel. Kaptein for herrene, Odin Kalvø, var en av dem, og han er godt fornøyd med løsningen.

Fornøyde utøvere

– Ut fra alternativene er dette det beste som kunne skjedd for oss, spesielt om en ser på hva vi trenger akkurat nå og frem til EM. Så mener jeg og at Marcus er en god person å ha om man ser på fremtiden for norsk turn. Vi er fornøyd, sier han.

Det har vært et rart og spesielt år for flere av dem. Først traff korona, og alt ble satt på vent, trenerteamet trakk seg, så litt motivasjonssvikt ble det for noen i perioder. Da var det viktig for laget å få inn noen som kunne få dem opp på tærne igjen.

– Han kommer med ungt blod, og for oss som er her nå tror jeg det er en energiboost som vil pushe oss til å jobbe enda hardere til de neste målene våre, sier Odin videre.

Odin har selv vært klar på at dette kan bli hans siste sesong som turner, og for både ham og Stian Skjerahaug er det viktig å få med en som kjenner dem og kan gi den motivasjonen de trenger for å jobbe mot målet som er EM. Men også de yngre utøverne synes det har vært bra å få inn det nye teamet.

– Det har vært en spesiell sommer for oss, og dette er en motiverende og god løsning for oss. Marcus har mye erfaring som utøver som han kan videreføre til oss og vise oss hva som må til for at vi skal oppnå våre mål, legger Fredrik Johnsen til.

Utøverne i fokus

Og for det nye teamet blir også dette viktig. EM står foreløpig på plakaten, og skal frem til videre gjennomføres i Baku, Aserbajdsjan, i desember 2020. Her kan det ligge en potensiell OL-billett i potten, og jobben til Marcus og Valentyn er å påse at utøverne er i tipp, topp stand til å gjennomføre på høyt nivå.

– Vi skal ha utøverne i fokus, og gjøre det best mulig for dem. Det er ikke mine og dine utøvere, for det går ikke når vi driver på dette nivået. Vi må utvikle de individuelle målene og jobbe sammen for å nå dem, sier Valentyn.

Han fortsetter jobben sin i Oslo Turnforening. Den eneste reelle forskjellen på hverdagen før korona og nå, er at det vil bli flere treninger sammen med resten av landslaget. Gjennom sommeren har de vekslet på å trene på landslagssenteret på NIH og i Halse hall med Oslo TF. Det å kunne jobbe sammen på den måten er noe som vil gagne alle, mener trenerne.

– Vi skal samle oss ennå mer som et landslag, og jobbe sammen. Som Valentyn sier, skal vi hjelpe hver utøver å nå sine individuelle mål, slik at vi sammen kan bli bedre. Det er viktig å se hver enkel for den de er og vise at vi setter umåtelig pris på jobben de legger ned for seg selv og for hverandre, uansett hvilket nivå man er på, forklarer Marcus.

Per nå skal Marcus og Valentyn jobbe sammen ut 2020, mens det legges en plan for hva som skal skje videre.