Skip to content
Nyhet

Nye datoer for EM

European Gymnastics har besluttet å flytte EM for tre av konkurransegrenene; turn kvinner, turn menn og rytmisk gymnastikk.

Det er også vedtatt på et møte 3. juni at EM skal være OL-kvalifisering. President i European Gymnastics, Farid Gayibov, sier følgende:

– Denne avgjørelsen er tatt ut fra den informasjonen vi har tilgjengelig rundt situasjonen i Europa. Slik det ser ut nå skal vi kunne gjennomføre mesterskapene i høst. Men European Gymnastics vil evaluere situasjonen videre de neste månedene. Forverrer situasjonen seg på et senere tidspunkt, og det viser seg at det ikke er trygt å gjennomføre konkurransene vil vi reagere deretter.

RG til Kiev, TK og TM til Baku

Rytmisk gymnastikk skulle ha konkurrert i EM i Kiev, Ukraina, 21. – 24. mai. Mesterskapet skal fortsatt arrangeres i Kiev, og de nye datoene er 26. – 29. november.

Turn menn og turn kvinner skulle deltatt i henholdsvis Baku, Aserbajdsjan, og Paris, Frankrike. Grunnet korona-pandemien er det nå bestemt at Baku skal være arrangør for begge i desember.

Herrene er først ut, da EM arrangeres 9. – 13. desember, etterfulgt av kvinnene som skal konkurrere 17. – 20. desember.

NGTF følger situasjonen tett, og landslagsledelsen i de respektive grenene, sammen med forbundet, vil fatte en beslutning om deltakelse ut fra Utenriksdepartementets (UD) reiseråd og den generelle utviklingen for idretten utover høsten, både i Norge og i Europa.