Skip to content
Nyhet

– Vi trenger alle en liten oppmuntring

Landslagssjef i RG, Elizabeth Paisieva, og landslagstrener, Stela Sultanova, holder RG-utøverne i aktivitet så godt de kan for tiden. Å få dem til å være med å engasjere seg er viktig for Paisieva.

– Vi ønsket å lage en video for å motivere, ikke bare de som driver med RG, men alle innen idrett. Vi ønsket å vise at vi gi ikke opp, vi stopper ikke, uansett hvor vanskelig denne situasjonen er, forklarer hun.

Med flere unge utøvere mener hun det er viktig å vise frem den gode jobben gymnastene gjør hjemme også. Hun påpeker at dette tross alt er unge utøvere med mål som de fortsatt ønsker å oppnå. Og da er det viktig å holde hverandre motivert.

– Jeg føler motivasjonen til våre jenter er høy. De står på hele tiden, men selvsagt gleder de seg til å komme tilbake i hallen for å trene.

De to lederne utfordret derfor altså jentene på landslagene og i utviklingsgruppa til å sende inn små snutter fra hverdagen eller med en liten oppfordring. Resultatet kan du se her 👇🏽

Daglig prater hun med landslagsutøverne, og denne uka startet de også med trening der de inviterte med også de som er utenfor landslaget. Det ble en stor hit.

– På tirsdag, da vi hadde trening for junior, var det fullt med hundre stykker som ville være med, og mange som ikke fikk være med. På torsdag, med seniorene, var det også godt oppmøte. Det er jeg veldig glad for, sier Paisieva.

Tilbudet er viktig slik situasjonen er nå. Mange klubber har måttet permittere sine trenere, og ved å invitere gymnastene med på treninger kan de få inspirasjon og ideer til egentrening.

Ved at hallene er stengt og trenere ikke er i jobb lengre har tanken slått henne at noen kan falle fra idretten, og derfor kommer de til å fortsette å invitere med RG-utøvere også neste uke.

– Selv om vi ikke kan hjelpe alle, håper vi dette er et positivt tilbud til alle. Og skulle noen trenge hjelp er det lov å spørre oss om tips og ideer, forteller Paisieva.