Skip to content
Nyhet

Treningstips fra turn menn

Landslagsturnerne ønsker å hjelpe alle i Norge med noen tips til trening man kan gjøre hjemme. Vi vil fremover publisere flere videoer som skal hjelpe deg å trene hele kroppen, og også øvelser som er skadeforebyggende.

Landslagssjef for turn menn, Gabriel Negru, har utfordret gymnastene som til vanlig trener på landslagssenteret til å komme med øvelser som vi ønsker å samle her.

– I disse dager er det viktig å fortsette å trene basis elementer og generell styrke og bevegelighet. En viktig del av treningshverdagen i denne perioden er oppvarming i forkant av styrke eller bevegelighet, sier Negru.

Her er et forslag til oppvarming fra Philip Fleischer:

https://vimeo.com/402488838

Videre sier Negru at det er viktig for utøverne å fokusere på utvikling uansett.

– Det viktigste i denne perioden er å få på plass et utviklingsmål; hva jeg kan bli bedre på til etter korona-situasjonen er over?

For noen kan det være viktig å forebygge skader, eller styrke deler av kroppen som skrangler litt. Vetle Kraft Talsnes har laget et program til utøvere som sliter med skuldrene:

https://vimeo.com/402488920

Flere har begrensede muligheter for trening, og derfor er det viktig å variere treningen. Stian Skjerahaug har for eksempel laget et beinprogram:

https://vimeo.com/402488876

Nore Stene har laget dette programmet for endo press:

https://vimeo.com/402488770

Henrik Nørgaard har laget et program med fokus på forskjellige push-up-varianter:

https://vimeo.com/402488745

Også Fredrik Johnsen har et program som går på styrke:

https://vimeo.com/402488715

Og her er Fredrik B Aas sitt program for mage:

https://vimeo.com/402488675

– Det er viktig å variere treningen, og balanse og alternativ trening som ikke overbelaster en del av kroppen bør stå i fokus. Dette gjelder spesielt for gymnaster som kanskje ikke har samme treningsgrunnlaget som disse. Da må man være litt forsiktig, og også trene veldig variert.

Til slutt har landslagskapteinen vår laget et program med tips til håndstående:

https://vimeo.com/402488804

Vi anbefaler alle å gjøre disse programmene med måte. Og kom gjerne med innspill til andre type programmer dere vil ha mer av!