Skip to content
Nyhet

Julies nye hverdag

Hun skulle ha konkurrert i EM om en måned, testevent i juni før turen skulle ha gått til Tokyo. Istedenfor jubler Julie Erichsen for avlyst eksamen og et år med muligheten til å forberede seg enda bedre til OL.

­– Først fikk vi beskjed at vi ikke fikk gå på skolen, og da var vi ganske fornøyde. Og så kom beskjeden at eksamen er avlyst, og da ble vi enda mer fornøyd. Jeg skulle hatt eksamen i kjemi, så er glad jeg slipper den, sier en lattermild Julie Erichsen.

Selv om de ikke får være på skolen er hun ikke fri for skoleoppgaver. Timene går nesten som normalt, bare online fremfor i klasserommet, så hun sier hun fortsatt har nok å henge fingrene i. Men hun merker savnet av å være i hallen.

– Det var litt kjipere å få beskjed at hallen var stengt. Hva skal man gjøre de neste ukene da? Men det har gått greit, forteller bergenseren.

Hun har gått fra to økter til dagen til kun en. Savnet etter apparatene i hallen er der, men hun, som alle andre, gjør det beste hun kan utav situasjonen.

– Det blir jo ikke like intenst og like lange økter som vi hadde før, men vi har onlinetrening med Anatol (treneren) og de andre jentene. Han styrer øvelsene og si hva vi skal gjøre og viser også med en dukke hvordan vi skal gjøre dem. Så det blir mye styrke, men vi utnytter også det fine været til å gå turer til Ulrikken og slikt.

Har fått kjenne konsekvensene på kroppen

Turnerne på landslagene i NGTF er vant med en hverdag som består av turn, turn og atter turn. Nå har plutselig Julie og de andre utøverne fått mer tid.

– Det går helt fint, men jeg merker jo at hverdagen er litt annerledes, for det er jo en stor forskjell. Vanligvis kommer jeg hjem og er litt sliten, mens nå er jeg mer rastløs og kan plutselig finne på å gå på hendene hjemme.

Foruten å være akrobatisk hjemme, har hun også fått en ekstra oppgave. Med foresatte i helsebransjen passer hun på sin søster mens de er på jobb, og gir henne den hjelpen hun trenger med sitt skolearbeid.

Hun har også fått sett koronasituasjonen med et annet syn enn de fleste andre.

– Jeg ble med min mor på sykehuset der hun jobber for å ta blodprøver, og der var det helt tomt. Vanlig drift er mer eller mindre satt på vent. Fremfor å bare få med seg tallene i nyhetene fikk jeg se det med egne løyne, og da tar man det litt mer på alvor. Jeg skjønner veldig godt alvoret i situasjonen, sier Julie.

For henne ser hun at tiltakene staten har iverksatt fungerer, og blir stadig oppdatert av moren om situasjonen. Det gir henne også en ekstra trygghet forklarer hun.

Selv om det blir flere timer hjemme enn på trening er hun ved godt mot. At de fleste konkurransene hennes denne våren er kansellert ønsker hun ikke ha for mye fokus på det.

– Det er jo selvsagt litt kjedelig at EM i Paris er avlyst. Det er alltid gøy å konkurrere i Paris fordi det er mye liv i hallen med flere tusen franskmenn som heier og skriker. Så skulle jeg og vært med på et type testevent før OL i Nederland. Der skulle alle de kvalifiserte være med, med podietrening og tv-sendinger og alt. Men blir høstsesongen og neste sesong normal, så går det helt fint.

Vil forbedre seg til 2021

Julie kvalifiserte seg til OL som første norske kvinnelige turner på 28 år, og var derfor veldig gira på en tur til Tokyo kommende sommer. Planene var lagt med klubbtrener, Anatol, og landslagsledelsen, men nå får hun litt mer tid til å forberede seg.

– Jeg ble ikke veldig overrasket over at det ble flyttet, men så det litt komme også. Vi var jo innstilt på at vi skulle dit nå, så det er selvsagt litt kjipt, men det er greit også, for hadde de ikke flyttet det hadde man ikke fått forberedt seg ordentlig. Nå får jeg tid til å utvikle vanskelighetsgraden noe.

Derfor er det ingen tvil om at det kribles etter å komme tilbake i skikkelig trening. Allerede har hun begynt å jobbe med et nytt hopp, men hvor mye mer hun får gjort vet hun når de er tilbake i hallen igjen.

Inntil det håper hun alle rundt henne og ellers kommer ut av situasjonen på best mulig måte.

– Nå er det bare å holde humøret oppe og ikke tenke at dette er verdens undergang. Utfordre deg seg med trening og andre ting for å få tiden til å gå.