Skip to content
Nyhet

NGTF opprettholder driften

Koronaviruset førte til en brå stopp i den normale idrettsaktiviteten. Alle våre flotte gymnaster, ledere og trenere i våre klubber og lag fikk en plutselig endring i hverdagen.

Internasjonale konkurranser er avlyst, konkurranser som mange har trent mye for å delta på. Det samme skjer nasjonalt, og vi vet ikke hvor lenge det vil vare. Utøverne trener hjemme, mange med gode råd og innspill fra sine trenere.

Det er mye som er usikkert og det er mange spørsmål, og derfor er det viktig for NGTF å være til stede.

Vi ser at styrearbeidet i organisasjonen foregår elektronisk, og det er høy aktivitet på mange områder, selv om det ikke er så synlig.

Forbundsstyret i NGTF har også gjort en vurdering av hvilke tiltak som er de riktige å gjøre nå som situasjonen endrer seg så fort.

Følg med på våre plattformer for informasjon

Det er mange oppgaver som normalt gjøres, som man nå ikke skal gjøre. Det åpner muligheten for å gjøre mer av de mange andre nyttige oppgavene som ligger og venter på oss.

Vi satser derfor fullt på å framskynde ferdigstilling av trenerutdanningene våre, vi vil bidra med tips og ideer til hvordan den enkelte kan være aktiv i disse karantenetider. Ikke minst vil vi ruste oss slik at vi alle er klare til dyst den dagen vi får lov å gå tilbake til normale treningshverdager.

NGTF vil være aktiv og synlig i de ukene som kommer, og vi står klare når hverdagen er tilbake!

Inntil da er vi å treffe på telefon og e-post og gymogturn på Instagram og Facebook.

Hilsen fra presidenten

Vi har også en president, Torgeir Pedersen, som engasjerer seg veldig i det som skjer. Her en liten hilsen og oppfordring til alle som er glad i gym og turn:

Vi står nå i en svært spesiell situasjon som har rammet hele vår nasjon og store deler av verden. Det viktigste for oss alle er å begrense spredningen av viruset og menneskelige lidelser og tap.

Vårt forbund er på lik linje med alle idrettsorganisasjoner rammet hardt, og all organisert aktivitet er stilt i bero. Vi må håpe at dette ikke vil vare alt for lenge og at vi om noe tid er tilbake der vi slapp, nemlig med gym og turn som den sterkest voksende idretten i Norge!

I mellomtiden må vi akseptere tingenes tilstand og lojalt slutte oss til det samfunnsansvar som ligger i det å begrense smitte. Dette innebærer å ikke omgås flere personer en nødvendig, herunder å unngå ansamling av mennesker.

Konsekvensene blir da at vi ikke kan gjennomføre treninger, konkurranser og andre arrangementer slik vi hadde planlagt. Til og med årets forbundsting må flyttes noe som neppe har skjedd tidligere, i hvert fall ikke i fredstid.

Jeg føler med alle de lag som nå må gjennom vanskelige vurderinger rundt nedbemanning og permitteringer. Dette er tøft og mange rammes. Vi som forbund vil gjøre alt som står i vår makt for å bidra der vi kan og der det er behov for vår bistand. 

Mitt kontor ligger vegg i vegg med ærverdige Fredrikstad turnhall. Når det nærmer seg arbeidsdagens slutt er jeg vant til å høre musikken til partier i hallen, noen kan jeg sågar nærmest utenat. Nå er det helt stille. 

Da jeg kjørte forbi hallen til Nedre Glomma turn en tirsdag ettermiddag var det ikke en bil å se. Vanligvis er det nesten umulig å få plass. Dette er tunge tider for en idrettsleder og jeg vet det er like tungt for svært mange andre i vår organisasjon og samfunnet for øvrig.

Men, jeg er optimistisk! Vi er det eldste særforbundet i Norge. Vi tilbyr de flotteste aktivitetene, og ingen betviler vår kompetanse og betydning i norsk idrett. Vi kommer til å samles igjen, og jeg tror vi står enda sterkere og at enda fler forstår betydningen av organisert aktivitet med samhold, idrettsglede og helsefremmende aktiviteter. Og her er vi best!

Jeg gleder meg til å igjen komme ut å få treffe alle våre flotte medlemmer og få oppleve de fantastiske øyeblikk som hver dag utspiller seg i våre lag!

Se Torgeir komme med treningstips her!