Skip to content
Nyhet

Historisk prestasjon i RG

Fv Anne Silje Nettum og Josephine Nordstad Juul Møller

Vi nærmer oss nordisk mesterskap og de norske jentene har allerede vært ute i flere internasjonale konkurranser.

Josephine Nordstad Juul Møller deltok helgen 28. februar – 1. mars i Miss Valentine Grand Prix med klubben sin, Asker Turnforening. Hun ble historisk da hun kvalifiserte seg til finalen i vimpel og som reserve til finalen i ring.

I vimpelfinalen havnet hun på 9. plass. Dette er en stor prestasjon fra Asker-jenta, som også skal representere Norge i nordisk mesterskap kommende helg.

Å komme til finale i Grand Prix er et stort steg for Norge og vi gratulerer til både gymnast og trener for en flott prestasjon i Estland.

Men Josephine var ikke den eneste som stod for sterke prestasjoner, for etter helgen kan vi også se tilbake på to finaleplasser i Corbeil Essonnes til Fredrikke Tynning-Bergestuen, en konkurranse fra landslagets terminliste.

Først deltok Norge i Irina Deleanu cup i Bukarest helgen 22. – 23. februar. Det var noe nerver blant jentene i første internasjonale konkurranse for sesongen, men de gjorde en flott figur alle sammen. Jentene synes det var en god erfaring og en morsom opplevelse. Landslagssjef, Elizabeth Paisieva fortalte at hun er veldig fornøyd med arbeidet til jentene.

– Det var noen oppturer og nedturer, men alle forsøkte veldig hardt og håndterte vanskelige situasjoner på en god måte. Nå vil vi fortsette å jobbe for utvikling og en enda bedre form frem mot nordisk mesterskap. Det var et godt første møte med internasjonal representasjon for de yngste jentene, fortalte landslagssjefen etter hjemreisen.

Det ble ingen finaleplasser i denne konkurransen. 

Helgen 28. februar til 1. mars deltok Norge i en FIG international tournament i Corbeil-Essonnes i Frankrike.

Norge deltok med Adele Elise Fjeldstad i junior og Fredrikke Tynning-Bergestuen i senior. Fredrikke kom til redskapsfinale i både køller og vimpel hvor hun ble nummer 7 av 8 finalister i begge redskaper.  

Landslagssjefen er godt fornøyd med to finaleplasser og ser det som et steg opp.

– Det viser at vi må fortsette å jobbe hardere, men vi ser nå en tydelig utvikling fra de norske gymnastene.

Finaler har ikke vært hverdagskost for Norge, men vi ser nå at flere gymnaster er på vei opp på et høyere nivå. Det er spennende å følge dem videre i utviklingen, og vi håper å kunne hevde oss i nordisk mesterskap som er kun noen få dager unna. Gratulerer til de norske gymnastene med fine prestasjoner.  

Heia Norge!