Skip to content
Nyhet

– Dette blir helt ellevilt

Foto: Tron Lund
bilder

Fullt hus venter de norske troppene som skal kjempe for medaljer i nordisk mesterskap i TeamGym i Drammen.

– Nordisk mesterskap er alltid et spektakulært og spesielt mesterskap, men at vi har det på hjemmebane og i tillegg er kvalifisert med to tropper, er bare helt ellevilt, sier Brian Carlsen, sportslig ansvarlig for troppsavdelingen i Drammen Turn.

Hele 25 tropper fra alle de nordiske landene kommer sammen i Drammen denne helga. Norge stiller med seks tropper; to hver i miks, kvinner og menn. Drammen er representert i miks og menn, Kristiansand i kvinner, og Oslo med en tropp i hver klasse.

– Vi har de siste årene bygget opp troppsgymnastikk nesten fra bunn på seniornivå, så for oss er det en stor seier med mye arbeid bak å kunne stille med tre tropper i årets Nordisk mesterskap. Vi er utrolig stolte, forteller sportslig leder for konkurransegrener i Oslo Turnforening, Mari Eliassen.

Se opp for de danske

Oslo Turnforening er ikke de eneste som er stolt over å ha med tropp til nordisk. Etter en strålende prestasjon under NM i Nordstrand Arena, der Kristiansand bare var et fattig poeng bak vinnerne fra Oslo, ble de klare for nordisk. I forkant har de kun konkurrert sammen tre ganger.

– Bare å kvalifisere oss er en kjempeopplevelse, og vi kommer til nordisk med store forventninger til hvordan vi presterer. Det er en opplevelse vi gleder oss mye til, forteller Stefano Petersen fra Kristiansand.

Alle de tre norske troppene forventer gode prestasjoner fra de andre lands tropper, og flere trekker frem danskene i herreklassen. Det er ingen tvil om at Gjellerup er en tropp flere gleder seg til å se.

– De danske herrene, med hovedfokus på Gjellerup blir gøy å se. De prøver alltid å pushe grensene litt lengre, sier Kristiansands danske trener, Petersen.

– Ettersom vi har to tropper med må hovedfokuset ligge i å sone helt inn sammen med egne tropper. Men jeg skal klare å få med meg noe, og hvis jeg kan velge håper jeg å få med meg Gjellerup og Oslos tumbling i herreklassen, samt Stjarnans trampett i kvinner. Det går nemlig noen ville rykter om hopp som kan komme i disse kjøringene, frister Carlsen med.

 

Nordisk mesterskap TeamGym år av staben lørdag 9. november i Drammenshallen.

Programmet for dagen ser slik ut:

10.10 – Åpningsseremoni

10.30 – Miks

14.00 – Kvinner

17:00 – Menn

18.20 – Medaljeseremoni