Skip to content
Nyhet

Sofus best av de norske i VM

De norske gutta er ferdig med sin VM-kvalifisering, og Sofus Heggemsnes gjorde det best av de norske. Laget totalt fikk 235.719 som poengsum.

Sofus Heggemsnes sa etter konkurransen at han var noe nervøs i forkant, spesielt da han skulle starte for laget på frittstående. Men Oslo-turneren overvant nervøsiteten og turnet jevnt over solid i alle seks apparater.

– Det var skikkelig gøy å konkurrere i dag. Atmosfæren i hallen var veldig bra, publikum var med å klappa. Så det var utrolig kult å få være med sier Heggemsnes.

Det var lett å se hvor fornøyd han selv var. Etter hvert apparat gliste bredt og jublet sammen med trenerteamet, og feiret sammen med lagkameratene.

– Jeg kjørte gjennom alt, og gjorde det nesten perfekt. Spesielt de tre siste var veldig bra. Det gikk skikkelig bra, utbryter han etter konkurransen.

Debutant med drømmestart

Han høster også skryt for sin gjennomkjøring fra lagkameratene.

– Sofus var en maskin i dag, og det er veldig fortjent det han får til, sier Skjerahaug.

– Det er veldig bra å kjøre gjennom på den måten Sofus gjør, så jeg er veldig glad på hans vegne, legger Giachino til.

Norge startet i frittstående, og fulgte videre med bøyle, ringer, hopp og skranke, før de avsluttet i svingstang. Resultatene til den enkelte kan du se nederst i saken.

VM-debutant, Theodor Gadderud, kjørte de tre første apparatene før han byttet med Odin Kalvø. Gadderud imponerte i sitt første mesterskap.

– Det har hans første VM på seniornivå, og at han da kjører som han gjør er en glede å se på. Så virkelig tommel opp, skryter trener, Gabriel Negru.

Skuffet veteraner

Trenerteamet var generelt fornøyd med det laget presterte under kvalifiseringen i Stuttgart, men selv var det to stykker som var noe mer skuffet etter konkurransen.

Etter å ha kjørt et solid program i frittstående, fikk Skjerahaug 14.100, og så veldig sterk ut. Men så kom bøyle og ringer.

– Jeg var veldig fornøyd etter frittstående, og tenkte å fortsette i bøyle. Jeg starter bra, men så gikk bensinen ut, og jeg falt ned. Jeg trodde jeg hadde nullstilt til ringer, og får også en god start der, men så kjenner jeg jeg dupper litt. Jeg trodde jeg klarte å holde lenge nok til å få det godkjent etterpå, men det gjorde jeg tydeligvis ikke, og tapte syv tiendeler. Da ble det tøft å snu innstillingen etterpå, sier Skjerahaug.

For både ham og Giachino var OL det store målet, men som Skjerahaug måtte også Giachino innse at det ikke gikk helt etter planen da det ble fall i svingstang.

– Jeg visste jeg måtte ha en veldig bra konkurranse, og det klarte jeg ikke. Foruten fall er det ingenting som er skikkelig dårlig, det var bare generelt sett ikke bra nok. Det er litt kjipt, for jeg er i god form. Jeg visste det måtte klaffe, men i dag klaffet det ikke, forklarer Giachino.

Fornøyd kaptein

Odin Kalvø startet konkurransen sin med det Negru beskriver som hans beste hopp noen sinne. Selv var han også fornøyd med det han presterte, men synes selv han kunne gjort det litt bedre i skranke.

– Jeg slet litt med skranke på podietreningen, og trodde jeg hadde funnet utav det, men det klarte jeg tydeligvis ikke helt. Så jeg er veldig fornøyd med hoppet mitt, som og ga laget en god score, og med svingstang.

Etter en god konkurranse i VM i Doha, var Norge kvalifisert med lag for første gang på lenge. Nåløyet er trangt, og derfor var det spesielt gledelig for trenerteamet å se laget konkurrere om OL-plass i VM.

– Vi har gjort en så god jobb at vi nå har med lag i VM og kjemper om en OL-plass mot de beste nasjonene i verden. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Negru.

– Sofus kjører en veldig god konkurranse, og scoret høy 79. Det blir spennende å følge VM videre nå og se om det holder til OL-plass for ham, legger han til.

Både kvinne- og herresiden blir det nå utrolig spennende å følge med på de andre nasjonene. Både Julie Erichsen og Heggemsnes kan ligge an til å være kvalifisert til OL i henhold til FIGs reglement. Den endelige bekreftelsen får vi etter alt å dømme når samtlige finaler er unnagjort.

Sofus Heggemsnes – 79.623

Frittstående – 13.433
Bøyle – 12.200
Ringer – 13.166
Hopp – 14.158
Skranke – 13.433
Svingstang – 13.233

Pietro Giachino – 75.598

Frittstående – 13.255
Bøyle – 12.466
Ringer – 12.866
Hopp – 12.700
Skranke – 12.200
Svingstang – 12.100

Stian Skjerahaug – 75.464

Frittstående – 14.100
Bøyle – 10.566
Ringer – 11.233
Hopp – 13.966
Skranke – 12.966
Svingstang – 12.633

Theodor Gadderud
Frittstående – 13.600
Bøyle – 12.033
Ringer – 13.100
Odin Kalvø
Hopp – 13.933
Skranke – 11.566
Svingstang – 12.233

Her kan du også sjekke guttenes resultater fra VM.