Skip to content
Nyhet

God gjennomkjøring i VM

Smilene gikk rundt på jentene etter gjennomført VM-kvalifisering.

– Vi er veldig fornøyd. Dette er noe av det beste vi har sett av norske jenter i VM, sier en smilende Laurens van der Hout like etter konkurransen.

Han trakk frem flere ting Julie Erichsen, Julie Søderstrøm og Maria Tronrud gjorde bra under VM, blant annet Erichsen, som kjørte konkurransen uten fall eller store feil.

– Jeg er veldig fornøyd med egen innsats. Jeg var litt nervøs før bom, men så gikk det veldig bra, og da senket jeg skuldrene noe, forteller Erichsen selv.

Mental seier

Maria Tronrud startet VM for de norske jentene, og tross et lite fall, kom hun seg opp igjen og kjørte de andre apparatene med stil.

– Jeg klarte å redde meg inn etter fallet, og fikk mer kontroll, så resten gikk kjempebra og jeg er bare veldig fornøyd og koste meg.

For henne var det også en stor seier å heve seg etter fall.

– Vanligvis når jeg faller mister jeg litt kontrollen, og blir veldig stressa, så det å fullføre så sterkt jeg gjorde i dag er jeg mest fornøyd med akkurat nå, sier en smilende Tronrud.

Julie Søderstrøm måtte også hente seg inn etter et lite fall i bom, men hevet seg med en gang og kjørte strålende i frittstående og hopp. Spesielt hopp får henne til å lyse opp etter konkurransen. Under podietrening tidligere i uka landet hun for første gang på hardt, og håpet å klare det samme i konkurranse.

Stolt landslagskaptein

– Jeg var veldig spent på forhånd og kjente det i kroppen, men jeg gjorde det og klarte landingen, så jeg er veldig glad og fornøyd nå.

Både Erichsen og Søderstrøm hevet poengsummen sin fra VM i Doha 2018, Erichsen avsluttet med 48.599, Søderstrøm med 46.199, og mesterskapsdebutant Tronrud kjørte til 48.099.

Til tross for å være første subdivisjon lørdag morgen, var hallen så og si full. Også norske supportere hadde funnet veien, deriblant landslagskaptein Sofie Bråten. Hun var stolt over det lagvenninnene viste.

– Jeg er veldig imponert over jentene i dag. De hadde en tøff start mentalt med bom som første apparat. Men jeg er spesielt imponert over Julie E som kjørte uten store feil, Julie S sitt nye hopp på beina og Maria sin skrankeøvelse.

Vi kommer tilbake med nøyaktig resultater når alle gruppene er ferdig med sin kvalifisering.

Link til resultatsiden til FIG finner du her.

Julie Erichsen – 48.599

Hopp – 13.400

Skranke – 11.966

Bom – 11.500

Frittstående – 11.733

 

Maria Tronrud – 48.099

Hopp – 12.733

Skranke – 11.900

Bom – 11.033

Frittstående – 11.433

 

Julie Søderstrøm – 46.199

Hopp – 13.133

Skranke – 10.733

Bom – 10.433

Frittstående – 11.900