Skip to content
Nyhet

VM i rytmisk gymnastikk – Oppsummering

Verdensmesterskapet i rytmisk gymnastikk er nå historie og den norske delegasjonen har returnert til Norge. Med seg har de gode erfaringer og ny inspirasjon til kommende sesong.

Norge stilte med fire seniorgymnaster fra landslaget, herunder Anna Krasteva Stoyanova (Asker TF), Fredrikke Tynning-Bergestuen (Asker TF), Ingrid Bratsberg (Bergens TF) og Josephine Nordstad Juul Møller (Asker TF). Jentene hadde med seg tre trenere, en medisinsk støtteperson, dommer og delegasjonsleder i troppen. I tillegg var forbundsstyret representert med visepresident Atle Nilsen.

Mesterskapet ble avhold i Baku, Aserbajdsjan i den nasjonale gymnastikk arenaen. Delegasjonen ankom Baku 11. september og startet sine siste forberedelser allerede neste morgen på treningsfeltet. I fire dager hadde de treninger og fikk testet ut podiet to ganger, før det endelig var klart for konkurransestart.

Josephine Nordstad Juul Møller og Ingrid Bratsberg. Foto: NGTF

Under konkurransen gjorde det norske laget det bra. Gymnastene oppsummerte VM som en gøy opplevelse og at det var bedre enn forventet.

-Det er vanskelig å sette ord på hva vi føler nå som det er over. Det å gå ut på teppet ga et slags adrenalinkick. Samtidig var det utfordrende å være sterk flere dager på rad siden det ble kjørt ett redskap per dag over fire dager. Vi hadde flere gode kjøringer, men vi ser kanskje litt for mye på hva som kunne vært bedre i stedet for å fokusere på det som gikk bra, sa det norske laget etter endt konkurranse.

Fredrikke Tynning-Bergestuen og Anna Krasteva Stoyanova. Foto. NGTF

Underveis ble det som jentene beskriver mange gode prestasjoner på teppet, men også noen dropp og feil. I hallen kunne vi kjenne nervene blant de fleste nasjonene og det ble en spennende konkurranse for de som forsøkte å nå OL kvalifiseringen. Vi fikk se mange følelser i løpet av uken blant våre jenter, alt fra glede, skuffelse, mestring og lettelse – noe som gjerne henger sammen med slike mesterskap.

For to av gymnastene på laget var det deres første VM, mens det var den andre VM deltagelsen for de to andre. Det å skaffe seg erfaring fra en slik arena er viktig og jentene gjorde en flott figur i mesterskapet, noe også trenerne er enige i. De har skrytt av jentene, samtidig som de vet at de har mer å strekke seg etter, noe som lover godt for målene som jentene jobber mot.

-Det var inspirerende å se de andre nasjonene, samt å møte våre internasjonale venner. Det var fantastisk å konkurrere i en av verdens fineste RG-haller med alle fasiliteter som er. Det var ikke fullsatt på tribunene, men publikumet som var der lagde mye liv. Det var gøy å høre at det ikke kun var de norske tilskuerne som heiet, men også andre i arenaen. Men det var selvfølgelig ekstra gøy med heiegjengen fra Norge, forteller jentene før de avrunder med å takke for støtten fra sine trenere og alle andre som har støttet dem.

Oppsummert fikk Norge følgende resultater i VM:

Etter et VM er det naturlig å se fremover på det som skal skje videre. Selv om det store mesterskapet for sesongen nå er over, betyr det ikke at det blir så lang ferie for jentene. Kommende sesong er det igjen klart for Nordisk Mesterskap, og dette skjer allerede i starten av mars 2020. Siden det er OL-år er det ikke VM det kommende året, så det store målet blir Nordisk. Jentene forteller at de i høst skal jobbe videre med programmene og nye vansker med sine trenere. De sier selv at de har fått god inspirasjon og mange nye ideer etter mesterskapdeltagelsen.

Gymnastenes navn presentert på ytterveggen av arenaen. F.v. Anna Krasteva Stoyanova, Ingrid Bratsberg, Josephine Nordstad Juul Møller og Fredrikke Tynning-Bergestuen. Foto: NGTF.

 

Vi gratulerer alle på det norske laget med vel gjennomført VM og ønsker de lykke til med forberedelser inn mot kommende sesong!

 

Fullstendig resultatliste blir tilgjengelig på NGTFs nettsider her.