Skip to content
Nyhet

Teller ned til Senior VM i RG

Klar, ferdig, gå! Verdensmesterskapet for senior i rytmisk gymnastikk er om få dager i gang og Norge er på plass. 

Mesterskapet, som finner sted i Baku, Aserbajdsjan, er også kvalifisering til OL i 2020. Det er mye som står på spill for flere nasjoner og man kan kjenne spenningen i hallen. I løpet av neste uke skal det krones verdensmestere i  senior individuelt all-around og enkeltredskaper, senior lag og vinnere i senior tropp all-around og enkeltredskaper. Norge stiller med et senior lag bestående av fire gymnaster fra landslaget, herunder Anna Krasteva Stoyanova, Fredrikke Tynning-Bergestuen, Ingrid Bratsberg og Josephine Nordstad Juul Moeller.  Med seg har de tre trenere, medisinsk støtteperson, dommer og leder for delegasjonen. I tillegg er visepresident i NGTF, Atle Nilsen tilstede som styrets representant.

Konkurransen starter først på mandag, hvor to av lagets gymnaster skal kjøre sitt første redskap, ball. Videre skal de samme gymnastene kjøre ring neste dag. På onsdag og torsdag skal Norge kjøre tre programmer i hver av redskapene køller og vimpel. Redskapsfinaler finner sted tirsdag (ring og ball) og torsdag (køller og vimpel), mens all-around finalene er på fredag (A og B finale). I dette VM skal det altså kjøres totalt ti programmer fordelt på våre fire gymnaster.

Kjøreplan
Det norske laget er trukket til pulje B.
Konkurranseplanen for Norge er som følger:
(tidspunkt oppgitt i Norsk tid).
Vi gjør oppmerksom på at det kan komme justeringer i tiden som følge av strykninger eller lignende.

Med totalt 51 nasjoner som deltar individuelt og 173 registrerte gymnaster, blir dette en spennende konkurranse for våre norske gymnaster og en god erfaring å ta med seg videre mot målet om OL deltagelse i 2024.

 

Hvordan følge med?
NGTF Facebook
NGTF Instagram

FIG Nettside
FIG Facebook
FIG Youtube

LOC Nettside

Online resultater HER

Live Stream :
Redskapsfinaler og AA-finalen streames live på FIGs youtube channel.
Kjøringene til de norske gymnastene blir normalt lastet opp i etterkant av VM på samme kanal.
FIG Youtube Channel

 

Vi ønsker det norske laget lykke til med sine kjøringer i VM!!