Skip to content
Nyhet

16th World Gymnaestrada er historie

Dornbirn, med tilliggende små byer i Vorarlberg (Østerrike), har nok en gang levert et strålende arrangement. 12 år siden  sist, og mange av de som var sentrale da, stilte opp igjen. Vi traff mange kjente i de ulike byene! Hele familier var med, gjerne i tre generasjoner.  Den største utfordringen de fikk, var at et skybrudd med lyn og torden var ventet inn over byen på samme tidspunkt som åpningsseremonien var på programmet. Avgjørelsen om å avlyse/utsette  seremonen av vanskelig, men riktig.  Så da ble stevnet «åpnet» på onsdag i stedet for søndag!

Den norske troppen var betydelig mindre denne gang, spesielt var det deltakelsen på stor fellestropp, kvinnelige og mannlige veteraner som var færre.

Men de 366 som var med, ga oss gåsehud/tårer i øynene og svulmende hjerte ved sine prestasjoner.  En gymnaestrada  er ingen konkurranse, men prestasjonene til mange av de over 18.000 deltakerne fra 66 land er av svært høy klasse.

Mange gode minner og vennskap på tvers av nasjoner, kjønn og alder er det blitt.  Vi sender en varm takk til alle involverte gymnaster og flotte trenere, vi er stolte av dere!

Alle tropper hadde minst tre oppvisninger, i tillegg til litt ekstra trening og byoppvisning i andre byer enn Dornbirn. Det var en aktiv uke!

Bardufoss – trener Lise Haagensen
Bodø & Omegn 1 – Malin Soløy
Bodø & Omegn 2 – Heidi Øyvann
Finnsnes – Heidi Dahl Gundersen
Fredrikshald; Anne Wahlstrøm, Eva Olsen Vevelstad og Lisa Grimstad – de samme hadde ansvaret for
Norges Fellestropp!
Fredrikstad: Vivi Ann Evensen og Anne Marthe Storehjelm
OsloTurn herreveteraner: Ingar Lilleås
Norges Kvinnelige Veteraner; Tone Røksund
Oslo Mix: Laila Edvardsen
Kongsberg Kangaroos – Morten Karlsen

Nordisk Aften; Gry N. Fredriksen

 

Denne gang var det Norge som hadde hovedansvaret for Nordisk Aften.  Dette er et gymnastikkshow som går på kveldstid, 2 forestillinger med tilsammen 8000 mulige tilskuerplasser. Samarbeidet mellom vår koreograf Gry N. Fredriksen og trenere og ledere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark var utfordrende og det gikk mange mailer og musikkfiler til og fra gjennomom det siste året.

Og for et suksess det ble!  Strålende kritikker fra alle kanter.

FIG Gala er også et aftenshow, med utøvere fra  alle kontinenter. 3 show, alle utsolgt. Norge var representert,  Fredrikstad TF gjorde  tre flotte oppvisninger.

Bildene under er 2 av hver tropp i samme rekkefølge som nevnt over, men starter med Fellestroppen.

Kongsberg Kangaroos  (deltok kun i Nordisk Aften, men fikk stemningen i taket)!  Fredrikshald og Finnsnes var også med på Nordisk Aften, og det er ett bilde av alle deltakerne, og ett av alle lederne.

Fra FIG Gala er det ett bilde av Fredrikstad, og ett av avslutningen av galaen.  Ett bilde fra avslutningsseremonien som viser at FIG flagget er gitt videre til neste arrangør; AMSTERDAM 30/7 – 6/8 2023

Og så takket vi for oss til skoleelevene som hadde tegnet på tavlen og ønsket velkommen!

Foto; NGTF.
Noen av bildene fra FIG Gala og Nordisk Aften samt fellestroppens oppvisnng i Dornbirn Special er hentet fra arrangørens bildelager.

Finn flere her; https://pictures.wg2019.at/

Også FIG har bilder: https://www.fig-photos.com/en

Åpningsseremoni tre dager for sent

Norges fellestropp

Bardufoss

:

Bodø & Omegn tropp 1

Bodø & Omegn tropp 2

Finnsnes

Fredrikshald

Fredrikstad

Oslo Turn herreveteraner

Norges Kvinnelige  Gymnastikk Veteraner

Oslo Turn Mix

Kongsberg Kangaroos

Fredrikshald og Bardufoss på Nordsk Aften

Guppebilde ale deltakerne og ledere Nordisk Aften

Fredrikstad og alle deltakere FIG Gala

FIG flagget videre til Amsterdam

Takk for oss!