Skip to content
Nyhet

Junior VM – det første verdensmesterskapet for junior i RG!

Det første verdensmesterskapet noensinne for junior i rytmisk gymnastikk er straks i gang. Mesterskapet skal avholdes i Moskva, Russland og vår norske delegasjon er på plass. 

Mesterskapet, som skal krone junior verdensmestere i lag, enkeltredskaper og tropp, vil finne sted i den splitter nye rytmisk gymnastikk arenaen i Luzhniki, Moskva. Konkurransen starter først på fredag, hvor lagene skal kjøre sine to første redskaper, herunder tau og ball. Videre skal juniortroppene ha sitt første program i kvalifiseringen. På lørdag vil konkurransen fortsette med de to siste redskapene for lagene, nemlig køller og vimpel, mens troppene skal ha sin siste kjøring i kvalifiseringen. Videre til søndag er det redskapsfinaler  for individuelt og tropp, hvor de åtte beste per redskap fra kvalifiseringen på fredag og lørdag konkurrerer.

I dette verdensmesterskapet skal det kun kjøres fire programmer totalt for individuelt, altså hver nasjon har én kjøring per redskap. Norge stiller med tre gymnaster på laget, herunder Lana Kumpitak Nilsen (Straen GTF), Lotte Nordstad Juul Møller (Asker TF) og Thea Bisgaard Herløe (Haugesund TF). Troppene skal som normalt kjøre hvert av de to programmene sine én gang i kvalifiseringen, og den norske troppen fra Njård/Asker er klare for å vise seg fram på teppet. Troppen består av Nora Johanne Halle Isfeldt, Josefine Simensdatter Langmoen, Tess Hornsletten Vermedal, Naomi Eleanor Pieterse og Emilie Sophie Skjelstad.

 

Kjøreplan
Det norske laget er trukket til pulje C, mens troppene kjører i én samlet pulje.
Konkurranseplanen for Norge er som følger:
(tidspunkt oppgitt i lokal tid i Moskva (Moskva er 1 time foran norsk tid)).
Vi gjør oppmerksom på at det kan komme justeringer i tiden som følge av strykninger eller lignende.

Gymnastene har med seg et støtteapparat på åtte personer, herunder visepresident i NGTF og delegasjonsleder Atle Nilsen, Beatriz Sancho Gutierrez og Stela Sultanova som trenere for individuelt, Hristina Andersen og Krasimira Vasilieva som trenere for troppen, Mina Finnerud som medisinsk støtteapparat og Thea Elise Holte som dommer. I tillegg er Marie Moltubakk valgt ut til superior jury av FIG. Med totalt 62 deltagende nasjoner, hvor 33 nasjoner deltar med tropp, blir dette en spennende konkurranse for våre norske gymnaster og en god erfaring å ta med seg videre.

 

Hvordan følge med?
NGTF Facebook
NGTF Instagram

FIG Nettside
FIG Facebook
FIG Youtube

LOC Nettside

Online resultater HER

Live Stream (linker mulig blokkert for norske IP-adresser)
19.07 13:10 Rhythmic gymnastics. World Championship among juniors 
19.07 18:25 Rhythmic gymnastics. World Championship among juniors 
20.07 08:55 Rhythmic gymnastics. World Championship among juniors 
20.07 13:10 Rhythmic gymnastics. World Championship among juniors 
20.07 18:25 Rhythmic gymnastics. World Championship among juniors 
21.07 11:55 Rhythmic gymnastics. World Junior Championship

 

Vi ønsker gymnaster, dommere og støtteapparatet lykke til i Moskva!!