Skip to content
Nyhet

NM-veka: Nye Norgesmestere er kåret!

Under helgens NM i turn og NM i gymnastikkhjul i Stavanger ble nye norgesmestere kåret. I Stavanger turnhall var det folksomt, med nærmere 800 tilskuere på tribunen, ifølge Stavanger kommune, samtidig som mange fulgte direktesendingen på NRK1.

Fredag var det én klubb som virkelig kunne feire. Turnerne fra Oslo Turnforening tok med seg gull i begge lagkonkurransene, samtidig som at Julie Søderstrøm og Sofus Heggemsnes tok gull i mangekamp.

Begge gymnastene var godt fornøyd.

– Jeg hadde ingen fall i bom, og er veldig fornøyd, sa Julie da hun fikk spørsmål om hva hun var mest fornøyd med etter konkurransen. Med poengsummen 49.350 poeng sikret hun seg NM-tittelen i mangekamp turn kvinner. Bak Julie kom Maria Tronrud fra Oslo Turnforening på 2.plass, mens Thea Mille Herstad Nygaard fraHolmen Tropp og Turnforening tok 3.plassen.

– Jeg er mest fornøyd med svingstang i dag, fortalte Sofus, Med 79.600 i poengsum sikret han seg NM-tittelen i mangekamp turn menn foran Stian Skjerahaug fra Stavanger Turnforening som tok sølv, og Theodor Gadderud fra Oslo Turnforening som tok 3.plassen.

I apparatfinalene var igjen Julie Søderstrøm og Sofus Heggemsnes som regjerte, og tok med seg norgesmestertittelen i tre apparater hver. Sofus tok også med seg kongepokalen hjem.

Se apparatfinalene her.

Norgesmestere apparat turn menn:
Frittstående: Sofus Heggemsnes, Oslo Turnforening1: 13.800 poeng
Bøylehest: Sofus Heggemsnes, Oslo Turnforening1: 13.650 poeng
Ringer: Jacob Gudim Karlsen, Oslo Turnforening1: 13.200 poeng
Hopp: Harald Grimsrud Wibye, Nedre Glomma Turnforening: 13.825 poeng
Skranke: Harald Grimsrud Wibye, Nedre Glomma Turnforening: 13.050 poeng
Svingstang: Sofus Heggemsnes, Oslo Turnforening 1: 13.250 poeng

Norgesmestere apparat turn kvinner:
Hopp: Julie Dicko Erichsen, Laksevåg TIL: 13.075
Skranke: Julie Charlotte Søderstrøm, Oslo Turnforening 1: 11.850
Bom: Julie Charlotte Søderstrøm, Oslo Turnforening 1: 12.200
Frittstående: Julie Charlotte Søderstrøm, Oslo Turnforening 1: 12.450

Fullstendig resultatliste finner du her

– Jeg tror vi kan oppsummere og si; vel blåst alle sammen!

– Det har vært mange folk fra foreningen som har vært i sving, og alle ledd gjorde jobben sin bra, skriver en stolt leder av hovedkomiteen for NM 2019 i  Stavanger Turnforening, An-Magritt Stendahl. Hun er stolt over innsatsen til de frivillige. Hun trekker frem apparatgjengen som et godt eksempel på effektive og arbeidsomme frivillige.

– Rett før apparatfinalene ble det klart av ringene måtte skiftes ut, og apparatgjengen ble en smule stresset. Heldigvis hadde vi identisk stativ i gropen vår vi kunne sette opp, og det må kunne sies at det ble gjennomført en slags verdensrekord i kjapp rigging. Apparatoppvarmingen kunne begynne til planlagt tid, men samtlige i apparatgjengen måtte skifte t-skjorter.

An-Margitt forteller at Stavanger kommune har bidratt med nye matter og utstyr slik at alt skulle være tipp topp.

– Vi har en fantastisk trenergjeng som gir alt for sporten sin, i tillegg dedikerte foreldre og en kommune som liker å kalle seg for «idrettskommunen Stavanger». Søndag var vi slitne, men fornøyde. Jeg tror vi kan oppsummere og si; vel blåst alle sammen, og jeg håper alle hadde noen fine dager i Stavanger, og velkommen tilbake, avslutter An-Margitt.

I Stavanger Idrettshall ble det kåret Norgesmestere i gymnastikkhjul. Norgesmester i gymnastikkhjul senior ble Solveig Sæthre fra Gran IL med 25,7 i poengsum, mens det ble Dina Sofie R. Harridsleff fra Rygge IL som sikret seg NM-tittelen junior med 22,65 poeng. Under NM-veka var NRK innom NM i gymnastikkhjul, som du kan se her (spol frem til 4.04).

Se fullstendig resultatliste her fra NM i gymnastikkhjul.