Skip to content
Nyhet

NM i turn og NM i gymnastikkhjul

IKKE BRUK

NM-veka nærmer seg, og startlistene for NM i turn kvinner og menn senior og NM gymnastikkhjul junior og senior er nå klare.

Stavanger Turnforening, som er teknisk arrangør for NM, jobber nå iherdig med å få plass de siste brikkene før det braker løs fredag 28.juni. Da er det mangekamp og lagkonkurranse, og det hele starter kl.11:40 i Stavanger Turnhall. I år er det til sammen 81 turnerne  – 54 kvinner og 27 menn – med i NM i turn.

Program og startlister finner du her.

Lørdag morgen kl.10:30 er 18 juniorer og 3 seniorer klare for NM i Gymnastikkhjul som foregår i Stavanger Idrettshall.

Vi gleder oss til NM-veka og ser på dette som en fin arena til å vise frem sporten vår i andre deler av landet, sier medlem av Gymnastikkhjul-arbeidskomite, Erik Norman-Larsen. Startliste finner du her.

Da apparatfinalene i turn starter kl.12:30 sender NRK direkte, så da har du muligheten til å se finalene selv om du ikke befinner deg i Stavanger Turnhall. Det er dyktige Sofie Bråten og Marcus Conradi stiller som ekspertkommentatorer for NRK.

Gymnastikkhjul blir dessverre ikke vist direkte, men blir nok å se i TV-ruta da alle idretter som deltar får sendetid.

Kom til Stavanger
– Det er spennende at turn og gymnastikkhjul har valgt å legge NM til dette store idrettsarrangementet, sier president Torgeir Pedersen. Han skal på NM, og oppfordrer alle som har muligheten til å gjøre det samme. – Kom til Stavanger turnhall og bli med å lage energisk stemning både for gymnastene og de som ser dette på TV!

Dette er NM-veka
Det er mye spennende å oppelve under NM-veka som starter allerede onsdag 26. juni. I tillegg til NM-arrangementene kommer det til å være en rekke aktiviteter og underholdning for publikum på ettermiddagene og kveldene. Blant annet vil det være mulig å teste ut flere av idrettene som er representert. På NM-veka.no finner du mer fullstendig program og informasjon.

NM-veka er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor. For andre gang arrangeres NM-veka i Stavanger-regionen. Rundt 2000 deltakere skal konkurrere, og det skal kåres 94 NM-vinnere fordelt på 41 øvelser i 25 ulike idretter. Bare i turn kvinner og menn skal det kåres 22 NM-vinnere. individuelt, lag og apparatfinaler.

NM-veka er et arrangement basert på en svensk modell, som består i å samle mange mindre og større Norgesmesterskap over én uke. Formålet er å samle enkeltstående NM-konkurranser til et større event, som igjen skaper økt mediedekning. Partene vil gjennom dette skape et nasjonalt medieprodukt, og oppnå økt eksponering, interesse og rekruttering til idrettene som inngår i NM-veka.

NM turn og gymnastikkhjul:

Fredag 28. juni
kl. 09:40 Start: Lagkonkurranse og mangekamp

Lørdag 29. juni
kl. 10:30 Start: Gymnastikkhjul kvalifisering
kl.12:30 Start: Apparatfinaler
kl.15:00 Start: Gymnastikkhjul finaler