Skip to content
Nyhet

VM og European Games

I neste uke skal våre turnere erobre både Europa og verden så følg med! FIG arrangerer det første VM for juniorer for turn kvinner og turn menn, og vi skal delta med en utøver i European Games (Europeisk OL).

VM junior arrangeres i Györ, Ungarn fra 27. – 30. juni og vi deltar med tre gutter og en jente. I European Games i Minsk, Hviterussland er det en gutt som har greid kvalifiseringen til UEG og er tatt ut i den Norske troppen til Olympiatoppen. Turnkonkurransen er fra 27. – 30. juni også her.

European Games
Pietro Giachino fra Njård, sammen med landslagssjef Gabriel Negru reiser til Minsk 24. juni. Gabriel kan fortelle  at European Games er et viktig mål for Pietro før årets store mål som er VM senior til høsten (som er kvalifisering til OL), og som alltid er målet å nå en finale.

Det er andre gang European Games blir arrangert, og over 4000 utøvere i ulike idretter skal konkurrere under Mesterskapet i Minsk som åpner i dag. 34 utøvere fra 9 utgjør den Norske troppen.

Pietro turner sin kvalifisering i subdivisjon 2,  27. juni fra kl. 16.00 norsk tid (17.00 lokal tid).  Mer informasjon om konkurransen finer du på hjemmesiden til European Games eller hos UEG. Her vil det også være resultatservice og streaming (ikke bekreftet om all turn sendes) som ikke skal være Geo-blokket. Følg også @UEGgymnastics på twitter for siste nyheter fra turn under European Games. NGTF vil også legge ut nyheter på Facebook, primært på grensiden til turn menn

VM junior
Norge stiller med følgende tropp til det første VM for junior:

Trener Johan David Cederstrøm og Gymnast Julie Røttum Madsø

 

Turn kvinner
Julie Røttum Madsø, Holmen Tropp og TF
Johan David Cederstrøm, trener
Ann-Helen Bjørnstad, dommer

Turn menn
Ivre Oprand Heggelund, Tromsø TF
Didrik Rotbakken Gundersen, Trondhjems TF
Joar Birkeland Amblie, Oslo TF
Flemming Solberg, trener og delegasjonsleder
Cosmin Popescu, trener
Espen Jansen, dommer

Norge stiller med lag for turn menn som består av tre utøvere og de kvalifiserte lag gjennom EM junior i 2018. Dessverre greide ikke jentene det samme denne gangen derfor får man kun stille med en individuell gymnast.

Landslagssjef for turn kvinner, Laurens van der Hout, har stor tro på at Julie gjennomfører en god konkurranse og gjør hun som under Nordisk Mesterskap og kjører stabilt og rent blir det veldig bra.

Landslagssjef for turn menn, Gabriel Negru, sier at målet er en god prestasjon som gir inspirasjon og motivasjon til videre satsing de neste årene.  Den norske troppen med reserver har de siste dagene vært samlet på landslagssenteret for å gjøre de siste forberedelser og innstasen der lover godt for hva som skal skje i VM.

Guttene skal turne sin kvalifisering 27. juni i subdivisjon 2 fra kl. 13.15, mens jentene har sin kvalifisering 28. juni hvor Julie er i mix-gruppe 5 i subdivisjon 4 og turner fra kl. 15.30. Livescore fra konkurranse får dere fra Longinestiming. Mer informasjon om VM finner du også på event-siden til FIG eller på hjemmesiden til arrangør. Følg også FIG på titter for oppdatert informasjon @gymnastics. I tillegg vil NGTF følge konkurransen på Facebook, primært på grensidene til turn kvinner og turn menn så følg med!

NGTF ønsker alle gymnaster til både VM og European Games lykke til. Heie Norge!