Skip to content
Nyhet

​Uno-X Forsyning satser på landslaget turn menn

Fra 1. juni går Uno-X Forsyning inn som sponsor for det norske landslaget turn menn gjennom en avtale gjennom Norges Gymnastikk- og Turnforbund (NGTF). Uno-X Forsyning blir en viktig samarbeidspartner for utvikling av landslaget og landslagssenteret.

Uno-X Forsyning er en effektiv og verdibasert virksomhet med en sterk tro på enkeltmennesket. Selskapet kjøper inn alt drivstoff som selges fra energistasjonskjedene YX, YX 7/Eleven, YX Truck og Uno-X.

-Mestringsglede og prestasjonsutvikling er viktig for oss, og vi liker å la oss inspirere av tenkesettet i toppidrett. Nå realiserer vi drømmen om å samarbeide med turnlandslaget basert på et sterkt verdifelleskap og en livslang lidenskap for turn, sier Alex Guindos, daglig leder i Uno-X Forsyning.

Alex Guindos, daglig leder i Uno-X Forsyning, signerer kontrakten. Foto: Emil Sollie.

-Støtten fra Uno-X Forsyning blir en viktig bidragsyter i vår satsning på landslangssenteret og landslaget, sier landslagssjef Gabriel Negru. Med en krevende og avgjørende periode foran seg mener han denne sponsorhjelpen blir viktig.

-Det nærmer seg kvalifisering til OL 2020 og med bidraget fra Uno-X Forsyning kan vi satse enda sterkere, både individuelt og som lag, enn det vi gjør nå, sier han. I tillegg har guttene for første gang klart å kvalifisere seg som lag i kommende VM. Dette er en ny milepæl i satsningen, da det er et trangt å nåløye å komme blant de 24 beste.

NGTF startet toppidrettssatsningen i turn menn i 2006 og tatt store steg siden deng gang. I OL 2016 deltok Stian Skjerahaug som første norske turner på 16 år, og gjorde en fantastisk innsats.

Det norske landslaget hevder seg både i enkelt apparater og mangekamp i mesterskap, og i World Cup i Tyskland i 2017 tok Pietro Giachino en historisk bronse i svingstangfinalen.

-Avtalen betyr mye for guttene som satser alt og trener 30 timer i uken med siktemål om å bli blant de beste i verden, sier Gabriel.

Forbundet er fornøyd med avtalen

-En sponsoravtale med en så seriøs partner som Uno-X Forsyning vil gi betydelige bidrag til satsningen på turn menn landslaget. Turn er en ekstremt krevende idrett, men målet om prestasjoner i OL ligger fast, sier generalsekretær i NGTF, Øistein Leren, og forteller at turn er ikke bortskjemt med avtaler.

Fra venstre: President i NGTF, Torgeir Pedersen, Alex Guindos, daglig leder i Uno-X Forsyning og generalsekretær i NGTF, Øistein Leren. Foto: Emil Sollie

-Vi er glade for å ha fått med oss Uno-X Forsyning på laget for å ytterligere kunne fremme turn som en attraktiv og interessant idrett med sunne verdier, og ekstra gledelig at landslaget turn menn og aktivitetene rundt sentermodellen vår blir pekt på som spydspissen innen turn og det som Uno-X ønsker å bidra ekstra til. I løpet av treårsperioden skal herrene gjennom kvalifisering og forhåpentligvis deltagelse i OL i Tokyo! Dette gir et stort ekstra løft og inspirasjon for alle.

Landslaget får vite nyheten om sponsoravtalen på trening i dag.

Fakta om Uno-X Forsyning:
Uno-X Forsyning AS eies av forretningsområdet Uno-X Energi i Reitangruppen. Selskapet drifter Uno-X Energi systemets tankanlegg langs norskekysten, og kjøper inn alt drivstoff som selges fra energistasjonskjedene YX, YX /7 Eleven, YX Truck og Uno-X. Tilsammen har kjedene rundt 500 utsalgssteder, og er nest største aktør på veidrivstoff i Norge. Målet er å gjøre virksomheten fornybar ved å gradvis erstatte fossilt innhold i flytende drivstoff med fornybart, helt uten bruk av palmeoljeprodukter.