Skip to content
Nyhet

Tre finaler i World Challenge Cup

Norge leverte gode prestasjoner under World Challenge Cup i Koper, Slovenia. Turn kvinner og turn menn hadde med tre utøvere hver og vi nådde hele tre finaler. Maria Tronrud endte på en 8. plass i bom, Stian Skjerahaug endte på 7. plass i frittstående, mens Pietro Giachino endte på 5. plass i svingstang. Alle resultater fra konkurransen finner du her.

Foto: NGTF
På bilde: Antonio Egri (trener) og Maria Tronrud

Maria Tronrud kom til sin første finale på dette nivået og gjorde en meget god kvalifisering med 12,250 poeng. Dessverre ville det seg ikke helt i finalen hvor hun endte på 10.700 poeng og Maria var heller ikke helt fornøyd selv, men dette er uansett en meget god erfaring i det videre arbeidet. I tillegg var Julie Søderstrøm nære finaler og var reserve i bom.  For turn kvinner stilte Norge med Maria Tronrud, Salma Halvorsen og Julie Søderstrøm, alle fra Oslo TF.

Landslagssjef for turn kvinner, Laurens van der Hout er fornøyd etter helgens konkurranse og med to finaler to helger på rad på dette nivået gir det viktig erfaring og selvtillit i det videre arbeidet og viser at det er mulig med gode plasseringer internasjonalt. Han kunne også fortelle via trenerne som var tilstede i konkurransen, Antonio Egri, at de får gode tilbakemeldinger fra andre land som ser at det , noe som er godt å ta med seg videre.

Foto: NGTF
F.v. Stian Skjerahaug, Harald Wibye og Pietro Giachino

For turn menn kom både Stian Skjerahaug fra Stavanger TF og Pietro Giachino fra Njård Turn i hver sin finale og det var forventinger om at begge skulle klatre på resultatlisten i finalene. Stian endte på samme plass i finalen som i kvalifiseringen med en 7. plass, men gikk ned fra 13,8 i kvalifiseringen til 13,4 i finalen og var ikke helt fornøyd selv. Pietro Kvalifiserte seg med 13,2 poeng og leverte 13,5 poeng i finalen. Også Pietro beholdt 5. plassen i både kvalifiseringen og i finalen, men hadde en positiv utvikling i karakter.  Harald Wibye fra Nedre Glomma TF var den tredje gymnasten tra turn menn og gjorde en god figur og kjørte gjennom sine øvelser uten store feil.

Landslagssjef for turn menn, Gabriel Negru, var godt fornøyd med prestasjonen til guttene og ser en positiv utvikling. Årets store mål er VM til høsten og arbeidet med å bygget laget frem mot VM er godt i gang. Nå ser de frem til NM senior i Stavanger og European Games i slutten av juni etterfulgt av en ukes ferie før VM oppkjøringen starter for fult.