Skip to content
Nyhet

Strålende kjøringer i EM, RG

EM i rytmisk gymnastikk er over for i år og en stolt delegasjon vendte snuten hjemover til Norge natt til i går. Selv om dette var det første europamesterskapet for de fleste av gymnastene, gikk de ut på teppet med det norske flagget på drakten og leverte imponerende solide kjøringer med de fleste nervene i sjakk.

Konkurransen startet torsdag forrige uke med junior tropp, hvor Norge hadde en glimrende kjøring uten feil og ble belønnet med en flott karakter i 5 ringer. Troppen består av seks gymnaster fra Njård og Asker TF, herunder Josefine Simensdatter Langmoen, Nora Johanne Halle Isfeldt, Naomi Eleanor Pieterse, Tess Hornsletten Vermedal, Emilie Sophie Skjelstad og hjemmeværende reserve Majka Tronstad Tveit.

– Vi syntes det var gøy å kjøre og er veldig fornøyde med å få vise det vi kan på teppet. I tillegg fikk vi høyere karakter enn det vi selv hadde forventet, sa troppens gymnaster etter deres første kjøring.

Dagen etter viste de individuelle gymnastene seg frem på teppet, herunder seniorene Anna Stoyanova, Fredrikke Tynning-Bergestuen og Ingrid Bratsberg i redskapene ring og ball. Det var ingen feilfrie kjøringer fra de norske jentene, men de hentet seg raskt inn igjen alle sammen og presenterte mange gode kvaliteter på teppet.

– Det var veldig gøy å delta i mitt første EM, ytret Fredrikke Tynning-Bergestuen etter sin kjøring i ring.
Lagvenninnen Ingrid Bratsberg syntes også at det var fint å gå ut på teppet, og de var alle enige om at det er spesielt fint å kunne representere Norge på selveste nasjonaldagen.

Ingrid Bratsberg, Fredrikke Tynning-Bergestuen og Anna Sotyanova. Foto: NGTF

Lørdag var den store konkurransedagen for Norge hvor både tropp og de individuelle var i aksjon.
Samtlige leverte med glans og fikk virkelig vist seg frem på teppet i Baku.
De syntes det var ekstra stas å høre de norske supporterne fra tribunen heie og hadde en god opplevelse.

-Vi er alle takknemlige for å representere Norge her i Aserbajdsjan. Vi gleder oss til å trene videre og tar med oss de gode opplevelsene, sa Anna Stoyanova da konkurransen var ferdig for den norske delegasjonen. Troppen var også fornøyde med sin siste kjøring, og selv om det kunne blitt utfordrende med vimpel i en hall med så høy luftfuktighet klarte de å unngå knuter på vimplene. Samtlige gymnaster i den norske delegasjonen er muntre etter endt konkurranse og virker fornøyde med Norges innsats i EM.

Trenere Krasimira og Hristina med den norske troppen. Foto: NGTF

Oppsummert fikk Norge følgende resultater i EM:

Det var en tøff konkurranse i Baku hvor hele 35 nasjoner deltok. Av disse 35 var det kun 17 nasjoner som stilte med lag. Troppstrenerne Hristina Andersen og Krasimira Vasilieva er veldig fornøyde med troppen.

– Vi er glade og stolte fordi de kjørte veldig godt i en så stor konkurranse. Ut i fra våre muligheter hvor vi i motsetning til flere av de andre nasjonene som deltok her er klubbtropp og ikke en landslagstropp, samt med reising mellom treninger i to haller, har troppen gjort en god jobb og vi er veldig glade, sier Hristina og Krasimira.

Samtlige av gymnastene på troppen var debutanter i dette mesterskapet, og de håndterte totalpakken veldig godt hele uka, med treninger, tidsplaner, stress og annet som er uvant. I tillegg fikk de positive tilbakemeldinger fra utenlandske representanter som det er fint å ta med seg videre. Nå venter forberedelser mot junior VM i juli for troppen.

– Det er fortsatt mye arbeid foran oss og vi tar med oss inspirasjon fra dette mesterskapet. Det blir hard trening i sommer hvor vi også skal delta i to konkurranser før VM, sier troppstrenerne om veien videre mot junior VM.

Trener for de individuelle gymnastene i dette EM var konstituert landslagssjef Beatriz Sancho Gutierrez.

– Konkurransen var mye bedre for alle de individuelle gymnastene på dag to. Selv om det var noe nerver i starten klarte jentene å hente seg inn og gjennomføre en solid lagkonkurranse. Dette året har vi økt vanskene i programmene og vi jobber fremdeles med finpuss og utførelse mot resten av sesongen og neste sesong. Dette mesterskapet har gitt gymnastene mer erfaring til det som kommer i fremtiden. Norge hadde ikke som mål å kvalifisere seg videre per nå, men heller å lære hvordan vi takler ulike situasjoner under presset som kommer i slike store konkurranser, sier Beatriz.

I tillegg til trenerne hadde Norge med seg Marie Margrete Hveem Moltubakk som delegasjonsleder, Olga Ivanova som dommer for både individuelt og tropp og Hanna Kristine Bogetveit Weinholdt som medisinsk støtteapparat. Sistnevnte kunne rapportere tilbake at det ikke var noen større, akutte skadesituasjoner, men at alle gymnastene  benyttet seg av behandling gjennom mesterskapet.

– Det er fint å kunne følge jentene underveis og bidra med fysisk og mental støtte. I tillegg er det positivt å treffe andre medisinske støttepersoner og utveksle erfaringer med dem, informerer Hanna Kristine. Hun har selv vært gymnast på internasjonalt nivå og synes det er spennende å få lov til å få følge mesterskapet med litt andre øyne.

Den norske troppen i Baku. Foto: NGTF

Neste mesterskap i rytmisk gymnastikk er junior VM i Moskva i juli. Her skal Lana Kumpitak-Nilsen, Lotte Nordstad Juul Møller og Thea Bisgaard Herløe representere Norge individuelt, i tillegg til troppen.

 

Vi gratulerer delegasjonen med flotte prestasjoner i årets EM!

Fullstendig resultatliste blir tilgjengelig på NGTFs nettsider her