Skip to content
Nyhet

Medaljedryss under nordisk

Det ble en medaljerik helg under nordisk mesterskap for junior turn kvinner i Västerås og nordisk mesterskap for junior og youth turn menn i Halmstad.

Til sammen 21 medaljer, hvorav åtte gull, ni sølv og fire bronse. Det er intet mindre enn en meget solid prestasjon fra våre unge turnere.

Alle resultater fra helgens to nordiske mesterskap i turn finner dere her.

Turn kvinner med en sterk lagprestasjon
For turn kvinner endte det med to sølv; et i lagkonkurransen lørdag og et i bom fra Julie Madsø under apparatfinalene søndag.

Lagkonkurransen ble en spennende affære hvor de norske jentene ble slått med snaut to poeng av Finland. En sterk lagprestasjon hvor jentene jobbet godt som lag og støttet hverandre under hele konkurransen.

Jentene uttalte selv etter lagkonkurransen at de var godt fornøyd til tross for noen små feil her og der, men at de fikk med seg en god erfaring og var stolte av prestasjonen.

Landslagssjef for turn kvinner, Laurens van der Hout, uttalte etter apparatfinalene at han var godt fornøyd, spesielt med Jenny og Julie Madsø og at Julie sin medalje i bom avsluttet helgen på en veldig god måte for jentene.

Det ble ingen finaler i frittstående og Laurens sier at det generelt må jobbes mer med artisteri og utførelse også blant juniorene.

På det norske laget turnet:
Julie Madsø, Holmen TT
Jenny Håkegård, Holmen TT
Mina Sørensen, Oslo TF
Marie Rønbeck, Oslo TF
Selma Karlsen, Oslo TF

Jubelhelg for guttene
For de norske guttene, og kanskje spesielt juniorene ble det mye å juble for. Med totalt åtte gull, syv sølv og fire bronse på youth- og juniorguttene ble det prestert på et meget høyt nivå.

For youth ble det sølv i lagkonkurransen og bronse i mangekampen av Philip Rojas-Bigseth. Philip leverte også strålende søndag med gull i hopp. Det ble ytterligere fire sølv under apparatfinalene for guttene på youth laget.

Juniorene leverte strålende hele helgen og tok med seg gull i mangekamp ved Theodor Gadderud, samt gull i lagkonkurransen lørdag. I tillegg tok Jacob G. Karlsen sølvet i mangekampen.

I søndagens apparatfinaler endte Theodor opp med gull i både ringer, skranke og svingstang, mens Jacob G. Karlsen vant gullet i hopp og Didrik R. Gundersen gull i frittstående. I tillegg tok vi med oss ytterligere en sølv og to bronse i apparatfinalene.

Landslagssjef for turn menn, Gabriel Negru, var selvfølgelig strålende fornøyd med helgen og uttalte at han var superfornøyd med innsatsen og prestasjonene til begge lagene.

Videre kunne han fortelle det var veldig godt å se konsentrasjonen til guttene over to dager og evnen de hadde til å nullstille før apparatfinalene. Det er ikke alltid like lett når det har gått så bra på første dag.

For guttene turnet:

Youth
Herman Stray Sørensen, Hoppensprett IL
Sebastian Dyngeland, Stavanger TF
Jacob Kvamsøe, Bergens TF
Philip Rojas-Bigseth, Hoppensprett IL
Wilhelm Øverkil Vie, Trondhjems TF

Junior
Theodor R. Gadderud, Oslo Turnforening
Didrik R. Gundersen, Trondhjems Turnforening
Sebastian Sponevik, Hoppensprett IL
Jacob G. Karlsen, Oslo Turnforening
Joar B. Amblie, Oslo Turnforening

Både landslagssjef for turn kvinner og turn menn ønsker gymnastene lykke til med NM junior om snaut to uker hos Sotra i Bergen og ser frem mot flere mesterskap i tiden fremover.