Skip to content
Nyhet

Kongepokal til Josephine i NM

I helgen som var ble det arrangert NM i Haugesund for både senior og junior i RG. 
I en flott pyntet hall var alt tilrettelagt for en spennende RG-helg med noen av Norges beste gymnaster i sine klasser på teppet. Det som nok var den gjeveste premien i år gikk til førsteårs senior Josephine Nordstad Juul Møller, som etter endt mangekamp kunne løfte kongepokalen. 

Annethvert år har RG kongepokalen til vinner av mangekamp senior i NM. I år gikk den til Askerjenta Josephine, som stolt kunne løfte pokalen på podiet. Hun viste et imponerende nivå og fikk hele 17,000 i Køller. Likevel klarte hun å slå sin egen karakter i køllefinalen hvor hun gikk seirende ut med 17,200. Hun tok også med seg gull i ballfinalen og ringfinalen. Ingrid Bratsberg fra Bergen tok gullet i vimpelfinalen. Senior lagkonkurransen ble vunnet av Asker 1 med totalsum på 173,325.

I juniorklassen var det lillesøster Lotte Nordstad Juul Møller som vant mangekamp etter seier i samtlige redskap. Hun fikk en totalsum på 50,875. Hun fikk også gull i to redskapsfinaler, heunder tau og ball. I køllefinalen var det Anna Eker Christoffersen fra Skjeberg som stakk av med gullmedaljen, mens Tess Vermedal fra Njård fikk gullet i vimpelfinalen. Etter mangekampen i yngre junior var det relativt jevnt i teten, men det ble til slutt Adele Elise Fjeldstad, Njård som kjørte inn til gull. Lagkonkurransen i juniorklassen ble vunnet av Asker 1 med 129,975 i totalsum.

Over til tropp var det Asker U som vant både sammenlagt og begge redskapsfinalene i seniorklassen. Dette er troppen som skal til Universiaden i sommer og vi ønsker dem lykke til videre med forberedelsene. For junior var det nok en gang samarbeidstroppen Njård/Asker som gikk seirende ut etter de to kjøringene. Også denne troppen skal ut på konkurranse, først i EM i mai og deretter junior VM i juli. Nå venter fullt fokus på troppstrening og konkurranser for jentene frem mot de to mesterskapene.

I duo/trio for senior var det Skjeberg sin duo med Pedersen/Østby som stakk av med gullmedalje, mens Jomaas/Omholt fra Njård kjørte inn til gullet i juniorklassen.

Fullstendig resultatliste finnes på nettsiden her

Nå venter konkurransen med flest deltagere i år, nemlig Glade RG-dager i Asker andre helgen etter påske. Dette er også Norgescup avslutning for samtlige klasser i cupen!

 

Vi gratulerer til årets vinnere i NM og retter en takk til arrangør for et flott arrangement!