Skip to content
Nyhet

Gode erfaringer i Sofia cup, RG

Juniorene Thea Bisgaard Herløe og Lana Kumpitak Nilsen er ferdig med sine kjøringer i Sofia cup.
Med svært mange deltagere og noen av verdens beste juniorgymnaster som konkurrenter var det høyt nivå på konkurransen. Samtidig var det en viktig og god erfaring for gymnastene å være tilstede på en slik arena og få erfaringen. 

– I Sofia cup deltok verdens beste RG nasjoner med sine beste gymnaster. Våre juniorer var i samme pulje med blant annet Russlands VM-lag, Bulgaria og Ukraina. Dette var en viktig og god erfaring, sier trener Teodora Cheresharova.

Beste resultat gikk denne gangen til Thea, som fikk en fin 32. plass av 36 gymnaster med 44.350. Dette var en forbedring fra resultatet i hennes forrige internasjonale konkurranse i Kiev hvor hun fikk 38.150. Det er opp hele 6.200 i sum og Haugesundjenta viste et imponerende nivå i konkurransen.
For Lana var dette årets første representasjonskonkurranse i regi av forbundet og hun kjørte inn til 36. plass med en fin sum på 35.850. Hun kjørte med god energi, var dessverre ikke så heldig med alle risikoer og masteries, men viser kroppsvansker på internasjonalt nivå.

Foto: NGTF

 

Resultater int.tournament:
– 32.plass Thea: 10.200 (Tau), 12.050 (Ball), 11.300 (Køller), 10.800 (Vimpel) = 44.350
– 36.plass Lana:   9.400 (Tau),   9.150 (Ball), 10.000 (Køller),   7.300 (Vimpel) = 35.850

– Begge gymnaster kjørte fire redskaper hver i lagkonkurransen. Oppsummert hadde de prestasjoner, fikk god internasjonal erfaring, og opplevde et veldig godt samhold mellom gymnaster og trenere, oppsummerer Teodora.

Norge havnet på en 17. plass av 17. lag i lagkonkurransen med 80.200 i sum.

 

Samlet resultatliste blir tilgjengelig på nettsiden her

 

Om under én uke er det seniorene sin tur til å konkurrere i Sofia. Fredrikke Tynning-Bergestuen og Ingrid Bratsberg skal få bryne seg mot noen av verdens beste seniorgymnaster i World cup 12.-14. april!

 

Vi gratulerer til delegasjonen for fine resultater i Sofia cup og ønsker Fredrikke og Ingrid lykke til!