Skip to content
Nyhet

Klare for EM i turn

5 utøvere representerer Norge under EM i turn i Polen.

-Guttene har jobbet med nye øvelser og EM blir en betydningsfull konkurranse der vi får viktige tilbakemeldinger på disse øvelsene med tanke på VM senere i år, sier Gabriel Negru, landslagssjef turn menn.

Det er Pietro Giachino, Harald Wibye, Henrik Stiansen og Stian Skjerahaug som skal konkurrerer i EM, og målet er å kjøre godt nok til at Norge kvalifiserer seg med en utøver i European Games i juni. Alle guttene har deltatt i EM tidligere, og Stian forteller at han gleder seg til EM.

-Jeg tror det blir et bra mesterskap, og har mål om å gjøre en god mangekamp-konkurranse som forhåpentligvis holder til en finaleplass, sier Stian.

Håper på mangekampfinale for turn kvinner

Julie Søderstrøm har deltatt på flere EM, men for første gang reiser hun som eneste norske turn kvinner-utøver.

Landslagssjef for turn kvinner, Laurens van der Hout, forteller at Julies mål for EM er å gjennomføre like bra som hun har gjort under trening og forrige konkurranse.

I Unni & Haralds Trophy kjørte hun til 50 poeng i mangekamp. Går alt etter planen tror landslagssjefen at Julie har gode muligheter til å bli blant de 24 beste, og altså komme seg til finalen.

Konkurranseplan:

10.april kvalifisering turn menn

11. april kvalifisering turn kvinner

12. april finale turn kvinner og turn menn

Vi ønsker utøvere, trenere og støtteapparatet rundt lykke til i EM!

På NGTF facebook, turn kvinner facebook, turn menn facebook og instagram får du daglig updates fra EM. Arrangøres nettside