Skip to content
Nyhet

Bli med på spennende forskningsprosjekt

Doktorgradskandidat Kristina L. Skaug og veileder, professor Kari Bø, er i gang med et prosjekt som handler om trening og belastning av bekkenbunnen blant konkurranseutøvere i ulike idretter.

God funksjon av bekkenbunnen er viktig for blant annet prestasjon i idretter med store belastninger i form av hopp og akrobatiske elementer. Den første av flere undersøkelser er en spørreundersøkelse blant kvinnelige turnere, troppsgymnaster og cheerleadere som konkurrerer på høyt nasjonalt nivå.

Forskningsprosjektet ledes av Norges idrettshøgskole, Seksjon for idrettsmedisinske fag og gjennomføres i samarbeid med Norges Gymnastikk- og Turnforbund og Norges Amerikanske Idretters Forbund.

– Kristinas forskningsprosjekt er veldig aktuelt for våre kvinnelige utøvere. Vi er godt kjent med utfordringene som belastning av bekkenbunnen kan gi, og håper aktuelle medlemmer blir med i forskningen, sier generalsekretær i NGTF Øistein Leren.

Professor Kari Bø er veileder for masterstudent Marte Dobbertin Gram som akkurat har gjennomført en undersøkelse blant RG gymnaster, og er mektig imponert over svarprosent og positiv deltakelse fra dem. Nå håper vi på like stor oppslutning blant turnere og cheerleadere i dette prosjektet.

Deltagelsen er helt frivillig, og det er gymnaster innen følgende kategorier som kan delta:

  • Kvinnelig turner eller troppsgymnaster
  • Over 13 år
  • Har deltatt i NM 2018 og/eller skal delta i NM 2019

Ønsker du å delta, eller er foresatt til en gymnast som ønsker å delta, kan dere melde deres interesse her (gymnaster under 16 år må registrere navn og e-post til foresatte):

 

PÅMELDINGSSKJEMA

Har du spørsmål om prosjektet, ta kontakt med Kristina L. Skaug på mail: k.l.skaug@nih.no