Skip to content
Nyhet

Flere medaljer og utøverstipend utdelt, RG

Helgens internasjonale RG-konkurranse, Asker Lukoil cup er forbi. Søstrene Juul Møller klarte det god og fikk pallplasser etter mangekamp konkurransen og i flere finaler i sine klasser! Josephine fikk også utdelt NGTFs utøverstipend av president, Torgeir Røinås Pedersen. 

– Det var god stemning, nydelig pyntet hall og et godt gjennomført arrangement av Asker Turnforening.
Spesielt er det spennende med en FIG internasjonal konkurranse i Norge og det er artig at flere kjente nasjoner deltar, blant annet våre gode naboer fra Sverige, Danmark og Finland, sier  Kristin Gilbert (leder TKRG) som var tilstede i Asker.

Resultater:
I seniorklassen gikk Josephine Nordstad Juul Møller inn på en god tredjeplass bak Elizaveta Iampolskaia fra Moldova etter lørdagens All-around konkurranse. Kampen om å ta igjen finske Rebecca Gergalo ble litt for tøff for de to gymnastene denne gangen. På søndag i redskapsfinalene kjørte Josephine inn til tre bronsemedaljer.

Det stilte totalt syv norske gymnaster i seniorklassen, plasseringene ble som følger i All-around konkurransen:

– 3. plass Josephine Nordstad Juul Møller
– 4.plass Karoline Wennberg
– 5. plass Anna Stoyanova
– 6. plass Fredrikke Tynning-Bergestuen
– 8. plass Kamilla Dreiem Kvamme
– 9. plass Lisa Østby
– 10. plass Kathrine Olsen

Søsteren Lotte Nordstad Juul Møller gikk helt til topps i juniorklassen. Hun kjørte godt og havnet på førsteplass etter All-around konkurransen på lørdag, foran Sabiine Oras og Ellis Sarapuu fra Estland. Hun kjørte også inn til tre gull og ett sølv i redskapsfinalene søndag.

I juniorklassen stilte fire norske gymnaster. De fikk følgende plasseringer etter mangekamp på lørdag:

– 1. plass Lotte Nordstad Juul Møller
– 5. plass Anna Eker Christoffersen
– 6. plass Mathea Selfors
– 8. plass Lana K. Nilsen

Josephine N. Juul Møller og søster Lotte med andre og førsteplass i All-Around konkurransen. Foto: Asker Turnforening

I senior tropp stod kampen om førsteplassen mellom Asker 1 og Asker U. Det ble til slutt Asker 1 som gikk av med seieren. Asker U måtte imidlertid trekke seg fra finalen grunnet sykdom. For juniorene var det den sveitsiske landslagstroppen som trakk det lengste strået. Den norske troppen Njård/Asker stakk  av med en flott andreplass.

-Det var mange fine kjøringer og flere gode resultater for de norske jentene. En slik konkurranse er også en fin oppkjøring inn mot sesongen som vi akkurat har startet på. Det å kunne måle seg med andre nasjoner nå er en god erfaring å ta med seg for jentene, sier Kristin Gilbert.

Vi gratulerer til alle de norske som deltok for fine resultater.
Resultatene fra FIG Asker Lukoil cup er tilgjengelig på rgresultater.no
Her kan du også finne resultatene etter fredagens NON FIG konkurranse hvor flere norske klubber deltok.

Utøverstipend
I løpet av helgen ble NGTFs utøvertipend for 2018 delt ut til Josephine Nordstad Juul Møller.
Utøverstipend tildeles av forbundsstyret, og det var presidenten i NGTF, Torgeir Røinås Pedersen, som fikk overrekke den hyggelige overraskelsen til Josephine.

Vi gratulerer til Josephine for flotte resultater i forrige sesong og tildelingen!