Skip to content
Nyhet

RG-verdenen kommer til Asker

Til helgen er det klart for internasjonal FIG konkurranse i Askerhallen!
Asker TF inviterer inn til Asker Lukoil Cup og de står allerede klare til å ta i mot RG-gymnaster fra blant annet Russland, Finland og Norge! I tillegg arrangerer de en NON FIG internasjonal konkurranse i dag, fredag for junior og senior. 

I dag konkurrerer 33 norske gymnaster i NON FIG konkurransen, de representerer; Stavanger, Ålesund, Njård, Nordre Land, Kolbotn og Asker. Lørdag er det duket for den internasjonale delen og vi får besøk av gymnaster fra Estland, Danmark, Østerrike, Moldovia, Finland, Russland, Luxemburg, og Sveits, informerer Asker Turnforening.

FIG-konkurransen starter på lørdag. Da skal junior og senior individuelt kjøre mangekamp, samt junior- og seniortropper kjøre sine programmer. Det er også mulig å delta i lagkonkurransen. Søndag er det klart for finaler for de som kvalifiserer seg etter lørdagens konkurranse.

– Sju av de norske landslagsjentene blir å se i aksjon på lørdag og vi er spent på om vi nå kan gi fjorårets Nordiske mester Rebecca Gergalo fra Finland sterkere konkurranse enn tidligere. Vi gleder oss også til å se den Sveitsiske juniortroppen konkurrere med vår egen samarbeidstropp Njård/Asker.

Italienske Marta Pagnini fra Italia er hentet inn som nøytral dommer. Marta er tidligere lagkaptein på den Italienske landslagstroppen, og hun har deltatt med Italias tropp i OL både i London 2012 og Rio 2016. Hun har to VM-gull, seks VM-sølv og mange andre internasjonale medaljer med Italia sin tropp. Fredag kveld etter konkurransen vil Marta fortelle om sin karriere til gymnaster og alle interesserte i Askerhallen. Arrangør håper mange vil finne veien dit, og høre på hennes interessante historie om toppidrett i medgang og motgang.

Slik kan du følge med:
Har du ikke mulighet til å være tilstede kan du fremdeles følge med på konkurransen.
– Live score:    Rgresultater.no
– Livestream:   Asker Lukoil Cup 2019
– Facebook:     Asker Cup FacebookAsker Cup EventAsker TF RG Facebook
– Startliste:      Starting Order

Tidsplan:
Fredag 1. februar
14.30 – ca 18.30  NON FIG Junior og senior konkurranse
Rett etter premieseremonien: Foredrag fra Marta Pagnini om hennes olympiske karriere i RG

Lørdag 2. februar
12:00 – 13:30  FIG Junior individuelt mangekamp
13:45 – 14:00  FIG Tropp kvalifisering
15:00 – 17:30  FIG Senior individuelt mangekamp

Søndag 3. februar
11:00 – 13:10  FIG Redskapsfinaler junior og senior
13:30               FIG Tropp finaler

 

Det er altså bare å glede seg til en spennende og begivenhetsrik helg i Asker!