Skip to content
Nyhet

RG spirer på Sørlandet

For første gang på mange år var også rytmisk gymnastikk på programmet under Sørlandspokalen.
Tekst og foto: Charlotte Saanum Jakobsen
For første gang på 20-25 år ble det holdt RG-arrangement med gymnaster fra hele tre klubber. Etter mange år med lite eller ingen aktivitet, er dette virkelig noe å rope hurra for!
Kristiansand Turnforening hadde stelt i stand et verdig og flott opplegg der gymnastene fikk delta på RG-oppvisning. Det at det var oppvisning og ikke konkurranse gjorde at gymnastene fikk en myk start. Som trener fra Mandals Turnforening hadde jeg med åtte debutanter og to mer erfarne junior og senior gymnaster. Denne gangen var det samhold, kvalitet og glede som var viktigst, ikke resultater.

I tillegg til ti gymnaster fra Mandals Turnforening, deltok ti gymnaster fra Kristiansand Turnforening og tre gymnaster fra Tvedestrand Turnforening. De alle leverte flotte innslag av rytmisk gymnastikk.

Jeg kunne observere stjerner i øynene på flere av jentene etter oppvisningen. Det var tydelig mestringsfølelse blant deltakerne, og slike syn minner meg om at det er verdt det, – alle timene på trening. Vi fra Mandal synes det var gledelig å treffe gymnaster fra andre klubber. Det har vært noen år med få gymnaster og ingen stevne-aktivitet og det har vært litt ensomt å drive med RG på Sørlandet, men antallet gymnaster øker betraktelig. Vi kan nå med stolthet si at det spirer og gror på Sørlandet!