Skip to content
Nyhet

Guttene leverte i lagkonkurransen

Guttene gjennomførte en glimrende lagkonkurranse under VM i Doha på torsdag og endte til slutt på en 22. plass. Vi nådde dermed et av årets store mål om topp 24 i lagkonkurransen. Dette betyr at vi får stille med fult lag under neste års VM og med det er en ny milepel nådd i turn menn sin satsing. Dette gir også stor motivasjon i det videre arbeidet med vårt lagprosjekt!

«Vi hadde en veldig god konkurranse med kun to fall på 24 øvelser, og de telte ikke på den endelige poengsummen. Kun de de tre beste karakterene fra hvert apparat teller» forteller landslagssjef Gabriel Negru fra Doha etter de norske guttene var ferdig. Videre forteller han at han er veldig fornøyd med lagsummen på å 233,6 poeng. Det er riktignok noe lavere enn vi fikk i EM i august, men med noe tøffere dømming i VM er det allikevel et svært godt resultat.

Stian fikk en litt røff start i bøyle, men henter seg godt inn igjen og fullfører de andre apparatene godt. Stian hadde som mål om å nå mangekampfinalen, men det ble litt for tøft med feilene i bøylehest. Uten den starten hadde finale vært innenfor rekkevidde. Stian endte på 78, 398 poeng og det hold til  en 35. plass.

Sofus Heggemsnes endte rett bak Stian i mangekampen og gjorde også en meget solid konkurranse med 78,165 poeng og 40. plass. I tillegg gjorde Odin Kalvø, Harald Wibye og Henrik Stiansen sin jobb og vel så det og var meget viktige bidrag i lagplasseringen. Alle resultatene fra VM finner du her.

Alle øvelsene fra kvalifiseringen blir også lagt ut på FIG sin Youtube-kanal her.