Skip to content
Nyhet

Alt du trenger å vite om VM i turn

Doha er vertskap for årets VM i turn for kvinner og menn 25. oktober til 3. november. Årets VM inneholder både lagkonkurranse og individuelle finaler i mangekamp og apparater. Norge stiller med lag for både gutter og jenter. På de norske lagene stiller:

Turn kvinner
Julie Søderstrøm, Oslo TF
Thea Mille Nygaard, Holmen TTF
Sara Davidsen, Laksevåg Turn- og IL
Juli Dicko Erichsen, Laksevåg Turn- og IL
Edel Charlotte Eiken Fosse, IL Hødd Turn

Turn menn
Odin Kalvø. Njård Turn
Stian Skjerahuag, Stavanger TF
Sofus Heggemsnes, Oslo TF
Henrik Stiansen, Nedre Glomma TF
Harald Wibye, Nedre Glomma TF

Guttene er allerede på plass i Doha for å gjøre sine forberedelser og har podiumtrening 21. oktober. De hadde siste oppladning forrige helg der alle gjorde en god konkurranse i Romania og  Stian Skjerahaug tok 2.plassen i mangekamp.

«Alle kjørte en god konkurranse, og motivasjonen for VM er på topp hos alle guttene, » sa landslagssjef Gabi etter test-konkurransen i Romania.

Jentene legger sine forberedelser til Oslo og møtes i morgen for treninger frem mot avreise lørdag. Jentene har podiumtrening 23. oktober. «Vi har et av de yngste lagene under VM med hele tre VM-debutanter så det er viktig for oss å få erfaring fra internasjonale konkurranser frem mot vårt mål om et godt lagresultat under i EM 2020» uttalte landslagssjef laurens van der Hout før de møtes i morgen. Vider kunne han fortelle at de har stor tro på at jentene gjennomfører en god konkurranse i Doha og de har fokus på å kjøre med mindre feil og bedre utførelse enn under EM i sommer.

Konkurransen
Guttene turner sin kvalifisering 25. oktober i subdivisjon 3 fra kl. 13.30 – 15.45 norsk tid.
Jentene turner sin kvalifisering 27. oktober i subdivisjon 6 fra kl. 19.00 – 20.45 norsk tid.
Finalene gjennomføres fra 29. oktober.

Ytterligere informasjon om program, resultater og live score finner dere på hjemmesiden til FIG her eller hos arrangør her. Følg også turn menn og turn kvinner på Facebook, samt NGTF sin Instagram for flere oppdateringer underveis!

Alle finaler streames på FIG sin Youtube-kanal her. I tillegg vil alle øvelsene fra kvalifiseringen legges ut i etterkant samme sted.

På grunn av deltakerantallet vil det være to dager med kvalifisering for både guttene og jentene. Både de norske guttene og jentene turner på dag 1 av sin kvalifisering så endelige plasseringer vil først være klare kvelden etter de er gjennom sin konkurranse. Kommer man topp 24 i lagkonkurransen får man stille med fult lag under VM i Stuttgart i 2019. Ender man på 25. plass eller dårligere kan man kun stille med tre gymnaster per gren i neste års VM.

Konkurransen avholdes i Aspire Dome