Skip to content
Nyhet

Strålende innsats av Josephine i YOG!

RG-konkurransen i Ungdoms-OL er over for Josephine Nordstad Juul Møller og trener Katrine Field-Hagelund. Det har vært en flott opplevelse og de tar med ny inspirasjon, motivasjon og gode resultater i kofferten hjem til Norge. Eventyret er imidlertid ikke over helt enda. 

Josephine og Katrine ankom Buenos Aires for litt over en uke siden. I løpet av uken har de bodd i utøverlandsbyen sammen med den norske troppen og tropper fra resten av verden, knyttet bånd med mange nye mennesker og idretter, og konkurrert i en arena med fulle tribuner i Olympic Park. Josephine ble også trukket ut til det ærefulle oppdraget å være flaggbærer for Norge under åpningsseremonien.

Foto: Olympiatoppen.no

 

Resultater:
I konkurransen har Josephine gjort en strålende jobb. Hun hadde en fantastisk kjøring i ball og ble belønnet med karakteren 14.500, noe som også sikret 14. plass i det redskapet!
Dette ble den beste karakteren blant de fire programmene.

Ring 11.800 (29.plass)
Ball 14.500 (14.plass)
Køller 12.350 (28.plass)
Vimpel 12.350 (19.plass)

Totalt fikk Josephine 51.000 i sammenlagtsum, noe som sikret 24.plass av 36 gymnaster totalt i All-around konkurransen. Hun hadde gode kjøringer i alle fire redskapene og kan være stolt av prestasjonene.
– Dette er en veldig sterk plassering i dette selskapet med gode nasjoner, sier trener Katrine.

Foto: Katrine Field-Hagelund

 

Kultur- og utdanningsprogram
Selv om konkurransen er over for Josephine og Katrine, skal de ikke returnere tilbake til Norge helt enda.
De neste dagene skal de trene på nye elementer, oppleve kulturelle Buenos Aires og delta på «Culture and education program». Dette er et program som er tilrettelagt for utøverne gjennom de 12 dagene som mesterskapet varer. IOC og Olympiatoppen ønsker at deltagelsen i Ungdoms-OL skal være en læringsarena, hvor utviklingstrappen mot en eventuell fremtidig toppidrettskarriere er like viktig som selve konkurransen.

Foto: Katrine Field-Hagelund

 

Resultater fra RG er tilgjengelig på NGTFs nettsider her

Sjekk ut hva Olympiatoppen skriver om de norske turnerne og de andre idrettene her

 

Vi gratulerer Josephine og trener Katrine for flotte prestasjoner i Buenos Aires!!