Skip to content
Nyhet

Skal representere Norge i Ungdoms-OL

Josephine Nordstad Juul Møller fra rytmisk gymnastikk og Jacob Gudim Karlsen fra turn menn skal i oktober representere Norge i Ungdoms-OL (Youth Olympic Games, YOG)  i Buenos Aires.

– Jeg ble veldig glad og overrasket da jeg fikk beskjed fra Olympiatoppen om uttaket, sier Jacob fra Oslo Turnforening.

Det samme sier Josephine fra Asker Turnforening.

– Glad fordi jeg får oppleve noe veldig spennende og morsomt som sikkert vil bli et minne for livet. Stolt fordi jeg har klart noe ingen andre fra Norge har klart før og lettet fordi jeg kvalifiserte Norge til en plass i Ungdoms-OL allerede i februar – og helt frem til nå i september ikke har visst om jeg får lov til å være med eller ikke, forteller Josephine. For henne har det vært en målrettet prossess over en lenger periode.

– Jeg visste ikke hva Ungdoms-OL var før treneren min, Bente Bjanes, foreslo at vi skulle satse mot dette i fjor sommer. Da la vi en plan for de 500 dagene fram til Ungdoms-OL, og da er det jo kult å få det til.

Ungdomslekene i Buenos Aires (6.-18. oktober) er et stort arrangement med 32 idretter, 36 grener og hele 3998 deltakere fra alle verdensdeler. Ungdoms-OL er for mange unge utøvere det første møtet med den olympiske bevegelse og store internasjonale mesterskap. Like viktig som konkurransene, er kultur- og utdanningsprogrammet som er tilrettelagt for utøverne gjennom de 12 dagene mesterskapet varer.  Ungdoms-OL avvikles for femte gang i historien og det er den tredje utgaven av sommerlekene.

Det er Olympiatoppen som har forberedelses- og gjennomføringsansvaret for ungdomslekene.

Full fokus
Med motivasjonen på topp er begge gymnastene klare for å jobbe målrettet mot lekene i oktober.

– Jeg er veldig motivert, og har full fokus på treningen frem om Ungdoms-OL. Sammen med trener Valentyn Skrypin skal jeg trene mye, og perfeksjonere øvelsene slik at de blir så bra som mulig, sier Jacob, som vil gjøre sitt beste under konkurransen.

– Målet litt er å gjennomføre alle øvelsene mine best mulig, og å nyte opplevelsen.

Det samme gjelder for Josephine som sammen med trenerene i Asker Turnforening har planene klare for oppkjøringen.

– Om noen uker skal jeg til Japan før jeg reiser til Buenos Aires. I tillegg har jeg trent i hele sommer. Målene mine for selve Ungdoms-OL er at jeg får til det jeg vet at jeg kan, og at jeg får enda mer inspirasjon til å stå på videre med idretten min. I tillegg gleder jeg meg til å bli kjent med mange nye mennesker – både norske og fra hele resten av verden.

Den norske troppen til ungdoms-OL i Buenos Aires i Argentina består av 16 utøvere som representerer 11 idretter. Norge deltar i svømming, stup, sandvolleyball, roing, golf, seiling/brett, turn/artistisk, turn/rytmisk, karate, taekwondo. Se oversikt over troppen og trenere/ledere.