Skip to content
Nyhet

Gøy på turnleir!

8.-12.august arrangerte Oslo og Akershus Gymnastikk- og Turnkrets for 34. gang turnleir på Sørlandet for barn og unge mellom 9 og 15 år. I år var det ny rekord med 132 gymnaster som var med på leiren fra 14 ulike foreninger. For mange gymnaster har det blitt en tradisjon å være med på leiren. Vi hadde 75 gymnaster som hadde vært med på leiren tidligere, hvor flere av dem har vært med i mange år. En var til og med for 7. gang!

Turnleiren blir holdt på Frolandia i Froland, som er et fantastisk idrettsanlegg hvor vi kan ta i bruk 3 ulike haller. I løpet av leiren skulle alle gymnastene få prøve seg både i Troppsgymnastikk og i apparatturn- i apparater både for jenter og gutter. For mange av gymnastene betydde dette at de fikk utfordre seg selv i nye apparater for første gang. Noen av apparatene de trente i løpet av uken var bom, skranke, ringer, trampoline, airtrack, trampett og frittstående.  Det var god stemning og mye turnglede hele uken, og det var mange som trente på nye elementer og lærte seg noe nytt.

I tillegg til å trene turn hadde vi en kveld i svømmehallen, en kveld med bli- kjent-leker, samt ulike leker den siste kveld og filmvisning fra leiren. De eldste jentene og guttene hadde også muligheten til å ta Medtrenerkurs i løpet av uken, og alle hadde muligheten til å få flere godkjente øvelser i Idrettenes Grunnstige (IG) 2. Her var det mange ivrige gymnaster som prøvde mange nye øvelser, og det var svært gøy å kunne dele ut flere bronser, sølv og gull til gymnastene som hadde fått godkjent henholdsvis 25, 50 og 75 ulike øvelser i IG 2. I år delte vi også ut en gull med krans som vil si at man har fått godkjent 100 øvelser, altså alle øvelsene i IG2.

Med på leiren hadde vi 16 engasjerte trenere som hadde kontroll på alle gymnastene i salen, og som gjorde en fantastisk jobb hele uken. En stor takk til Frida Forberg og Stian Sivertsen som hadde ansvaret for det sportslige og som fulgte opp trenerteamet. Lillian Bøe har vært med på leiren siden 2012, og var leirsjef for første gang i år. Hun gjorde en strålende jobb! Hun sikret at alle la seg til leggetid (ingen nåde), og var alltid til stedet og håndterte hva enn som dukket opp.For kretskonsulent Ingvild Vårdal Bredesen var det både gøy og lærerikt å være med og lede leiren- sist hun var med var på turnleiren var som gymnast selv i 1998.  To stykker som fortjener en hyllest er de to eminente damene som hjalp til med å lage og servere mat, Gunn Fossum og Berit Andersen! De har vært med i flere år og kretsen er helt avhengig av å ha to ildsjeler som dem for å kunne gjennomføre et slikt arrangement.

Alt i alt har det vært en morsom uke både for gymnastene, trenerne og lederne. Det har vært mange treningstimer, men gymnastene har stått på uken ut! Det har vært en uke fylt av treningsglede, nye vennskap og mange nye opplevelser. Vi sier tusen takk for i år og håper vi ser dere igjen neste år.