Skip to content
Nyhet

God prestasjon av seniorene i EM

EM for turn menn er godt i gang og seniorene hadde sin kvalifisering i går. Guttene endte på 14. plass med 236,728 poeng i lagkonkurransen etter mye god turning. I dette EM er det kun lag- og apparatfinaler på seniorene og vi hadde derfor fokus på et godt lagresultat.

Sofus Heggemsnes. Foto: Ellen Kessel, NIF

Alle resultatene fra seniorenes kvalifisering finner du her.

I en konkurranse der hver nasjon kun kjøre med tre gymnaster i hvert apparat og alle poengsummene teller gjennomførte vi en solid konkurranse med kun ett fall og to større feil. Landslagstrener Gabriel Negru og guttene selv var veldig fornøyde med gjennomføringen og resultatene. Med 4. plass etter at to av tre subdivisjoner hadde kjørt satt vi med ett lite håp, men i siste subdivisjon stilte de tolv beste nasjonene fra sist EM og dermed holdt det ikke helt inn til finale. Kun de åtte beste lagene får delta i finalen, men gårsdagens prestasjon viser at det ikke er så langt opp til de åtte beste lagene.

Resultatet gir en ekstra motivasjon foran VM til høsten som også har lag i fokus. Å komme blant de 24 beste i VM ville gitt oss en mulighet til å stille med fult lag i VM i 2019 og det ville vært et stort steg i riktig retning for vårt lagprosjekt! Selv om vi har mye fokus på mangekamp jobbes det også for å bygge et godt lag, ikke bare blant de fem som er i EM, men også blant alle de andre landslagsgymnastene som jobber hardt hjemme!

Stian Skjerahaug og Odin Kavlø. Foto: Ellen Kessel, NIF

I skrivende stund er det kvalifisering for juniorene og det blir spennende å se hvor de ender. De har kvalifisering til apparatfinaler, samt at det etter kvaliken i kveld blir rangert både mangekamp og lag.

NB! Vi minner også om at både NRK og Eurosport sender både lagfinale for seniorer lørdag 11. august fra kl 14.00 norsk tid samt apparatfinalene på søndag 12. august fra kl 11.00 norsk tid!