Skip to content
Nyhet

Alt du trenger å vite om guttenes EM

Etter flere ukers forberedelser er guttene klare for EM i Glasgow denne uken.

Dette mesterskapet er litt annerledes enn tidligere da det er del av et større arrangement med EM i flere idretter samlet i Glasgow, samt friidrett i Berlin. Her får du all informasjon du trenger for å følge de norske guttene. Husk å følge turn menn på Facebook for å bli oppdatert underveis også!

Hvor kan du følge guttenes konkurranse

De norske seniorene er i pulje 2 og turner torsdag 9. august fra kl 15.00 norsk tid (14.00 lokal tid)
De norske juniorene er i pulje 1 og turner fredag 10. august fra kl 11.00 norsk tid (10.00 lokal tid)

UEG har samlet mye viktig informasjon på sin side her. Her finner du konkurransetidspunkter, konkurranseformat, link til livescore og hvor og hva som streames live. Per nå ser det ikke ut som UEG sender kvalifiseringen, men det kan hende de sender noe bl.a. via sin Facebook her (det gjorde de med jentene). I tillegg sender også NRK  og Eurosport finalene lørdag og søndag live. Ekstra stas er det at den tidligere turneren Marcus Conardi har fått kommentatorjobben for Eurosport!

NB! Husk at Glasgow ligger en time bak oss!

Gode forberedelser

Guttene fullførte sin første trening i EM i går med god kvalitet og er mer enn klare for å prestere denne uken. Etter to ukers samling i Norge, samt en ukes samling i Barcelona med direkte avreise til Glasgow, har både junior- og seniorlaget hatt veldig gode forberedelser. Nå ser de frem til konkurransen og hovedmålet for dette EM er å få så gode lagresultater som mulig, samt viktig mesterskapserfaring både for juniorene, men også for seniorene som har et viktig VM med lagkonkurranse til høsten.

Nå er seniorene i gang med sin podiumtrening i konkurransehallen for å få teste apparater, lys, romfølelse med mer hvor konkurransen skal foregå, mens juniorene skal det samme i morgen formiddag.

Hvem deltar for Norge:

Seniorer
Odin Kalv, Njård Turn
Stian Skjerahaug, Stavanger TF
Sofus Heggemsnes, Oslo TF
Harald Grimsrud Wibye, Nedre Glomma TF
Henrik Stiansen, Nedre Glomma TF

Trenere: Gabriel Negru og Alexander Nissen
Dommer: Christian Tverås

Juniorer
Theodor Roald Gadderud, Oslo TF
Jacob Gudim Karlsen, Oslo TF
Fredrik Bjørnevik Aas, Nedre Glomma TF
Didrik Rotbakken Gundersen, Elverum Turn
Kasper Sjøthun, Tromsø TF

Trenere: Gabriel Negru og Valentyn Skrypin
Dommer: Odin Nielsen

Fysioterapeut for begge lag: Bente Amundsen
Delegasjonsleder: Rune Karlsen