Skip to content
Nyhet

God norsk innsats i VM i Gymnastikkhjul

Norge sendte i år to gymnaster til mesterskapet – Dina Sofie Harridsleff fra Rygge IL Turn og Solveig Sæthre fra Gran IL Turn. Begge deltok i junior-klassen og gjorde en solid innsats i VM i Gymnastikkhjul som i år ble arrangert i Magglingen i Sveits fra 6. til 13. mai.

Tekst og foto: Helge Sæthre

Dina deltok i sitt første VM. Hun er 14 år og er en meget lovende gymnast. Dina gjorde sine saker bra, hun fikk karakteren 8,9 i linje og kom på 25. plass i denne disiplinen. Sammenlagt fikk hun 18,65 poeng og 29. plass. Dette er flotte resultater og lover bra for fremtiden til Dina i gymnastikkhjulet.

Solveig Sæthre er 17 år og deltok i år i sitt tredje Verdensmesterskap. Hun ble tidligere i år norgesmester i gymnastikkhjul junior. Solveig oppnådde sin målsetning med VM deltakelsen -finaleplass i øvelsen hopp. Her fikk hun en flott fjerdeplass. Sammenlagt fikk Solveig 15. plass med poengsummen 23.25.

I VM Gymnastikkhjul deltok det 121 gymnaster fra 13 nasjoner. Det ble konkurrert i junior og seniorklasser i disiplinene linje, spiral, hopp og sammenlagt. Nivået er høyt, spesielt i damer junior og senior. Tyskland er den dominerende nasjonen, og det er også mange gode utøvere fra Sveits, Nederland, Israel og Japan.

Våre to norske gymnaster fikk med seg mye inspirasjon og nye vennskap tilbake fra VM i tillegg til den gode følelsen av å ha lykkes.