Skip to content
Nyhet

Min tid som president – tilbakeblikk

Seks år i presidentstolen – en tid med opplevelser, oppturer og utfordringer!

-Jeg har vært med på en spennende reise som har gitt meg energi, og som til tider har tappet meg for energi. Men når jeg ser tilbake på mine åtte år i styret, hvorav seks år som president, kan jeg si med hånden på hjertet at jeg ikke ville vært denne perioden foruten.

Høydepunktene startet umiddelbart etter valget i 2012, da en liten delegasjon reiste til St. Petersburg for å fremme Norges søknad til World Gym for Life 2017. I fjor sommeren så vi resultatet av fem års arbeid mot Kong Haralds World Gym for Life! Dette er kanskje det største høydepunktet i løpet av de seks årene! Arrangementet sto til toppkarakter, uttrykt fra deltagere, internasjonal komité og publikum. Imponerende jobb av alle de frivillige og ansatte som sto på dag og natt for at alt skulle gjennomføres til punkt og prikke. Jeg er takknemlig som fikk være en del av dette høydepunktet.

Lise Mandal, Stig Nilssen, Bruno Grandi og Kristin Gilbert i St Petersbrug – FIG Council 2012.

Det er vanskelig å skulle trekke frem enkelthendelser – det er mange av dem, både små og store. Konkurranser og arrangementer i regi av norske klubber, er alltid flott å være til stede på. Det er et stort engasjement over hele landet på lokalt plan, det er flott å oppleve.

Som president har jeg fått være til stede på kongresser i FIG og UEG, og det har vært fantastiske reiser til Cancun i Mexico, Tasjkent  i Uzbekistan, Tokyo i Japan, blant annet! Det å være til stede på den internasjonale arena er spennende! På min første kongress i Mexico i 2012, var Lise Mandal kandidat som medlem til Council, FIG. Hun ble valgt inn som én av åtte kandidater fra Europa. Det var flott å være med på, samtidig som jeg fikk erfare all taktikken og spillet i  kulissene før det endelig resultatet foreligger.

På UEG kongress i Split, Kroatia, 2017, ble endelig Tom Thingvoll valgt som president i teknisk komité menn – en fortjent posisjon til en dyktig person.

Kristin Gilbert og Stian Skjerahaug i Rio under OL.

Et annet stort øyeblikk i min periode, var da Norge og Stian Skjerahaug kvalifiserte seg til OL i Rio 2016! Som president ble jeg invitert av NIF til å være tilstede de første dagene under OL hvor jeg fikk se Stian i aksjon. Da var jeg stolt! Stian gjennomførte sin beste internasjonale konkurranse noensinne, og var kun tiendeler fra å komme til mangekampfinalen.

Andre høydepunkter i løpet av mine seks år som president, er igangsettingen av toppidrettssatsing i fire grener, det er medlemsvekst i NGTF, det å bli kjent med arbeidet i norsk idrett, og mye mer.

NGTF er det eldste særforbundet i norsk idrett – og vårt 125 års jubileum i 2015 ble feiret med en flott forestilling i Oslo Konserthus. Med deltagere og gjester fra inn- og utland, ble dette en uforglemmelig opplevelse.

Kristin Gilbert sammen med konferansier under NGTF 125års jubileumsshow, Christian Thomassen

Det er naturlig at endringer skjer i løpet av seks år. Verden går fremover, og i NGTF har vi i løpet av min presidentperiode fått en betydelig satsing på toppidrett. Dette gjør budsjettarbeid og prioritering av økonomiske midler og menneskelige ressurser krevende. Vi skal ivareta hele organisasjonen, og balansegangen mellom breddeaktivitetene og konkurranseaktivitetene  kan av og til være vanskelig å få til. Dette er utfordringer som har fått mer fokus enn tidligere. Vi har fått mer oppmerksomhet i media, positivt i forhold til deltagelse i OL og direktesendinger på TV ved flere anledninger. I tillegg til god dekning under OL, er troppsgymnastikk og Nord-Europeisk mesterskap i turn, vist i riksdekkende kanaler.

Mine planer fremover vil naturlig nok ha et annet innhold i hverdagen enn i min tid som president i NGTF.  Jeg vil likevel være nysgjerrig og engasjert i alt som skjer i gym og turn – det har vært en del av hele mitt liv. Jeg har fem barnebarn mellom seks og null år, og nå blir det mer tid til dem. Hytta på Sjusjøen blir også mer besøkt i tiden som kommer, og alle bøkene jeg skal lese istedenfor sakspapirer og e-poster, det ser jeg frem til!

Jeg håper NGTF fortsatt vil jobbe for en god balanse mellom bredde- og toppidrett – at hele organisasjonen har respekt for de avgjørelser og vedtak som fattes. NGTF skal være en samlende og moderne organisasjon, åpen og inkluderende. Sats på ungdommen, vi trenger unge ledere i posisjon, som skal føre NGTF videre.

Jeg kommer til å savne den nære kontakten med alle deler av NGTF, tillitsvalgte og ansatte, og alle de flotte menneskene som holder aktiviteten i gang ute i klubbene. Jeg ønsker fremtidige forbundsstyrer lykke til i deres arbeid og ivaretakelse av hele NGTF.