Skip to content
Nyhet

Resultater Nordisk mesterskap RG 2018

Nordisk Mesterskap ble en medaljefangst for Norge med 19 medaljer totalt fra sist helg. Finland var imidlertid for sterke og innkasserte 27 medaljer totalt. Her kommer en oppsummering av den norske delegasjonen sine resultater.

Lørdag ble det til sammen fem medaljer til Norge, derav Senior AA med bronse til Emilie H. Swensen og totalsum på 36,850. Margit Øverås fikk 4 plass med 0,4 bak Emilie, mens Anna havnet på 6. plass, Fredrikke havnet på 8. plass og Katrine Olsen som kun kjørte 1 redskap fikk 19. plass. Finland stakk av med gull og sølv.

Emilie H. Swensen tok bronse i senior AA. Foto: Marianne Halberg

Emilie fikk også medalje sammen med laget i senior lagkonkurransen. Laget, som bestod av Anna Stoyanova, Margit Øverås, Fredrikke Tynning – Bergestuen, Kathrine Olsen og Emilie H. Swensen, fikk totalsum på 138.400 og sølvmedalje. I lagkonkurransen gikk gullet til Finland og bronse til Sverige.

Seniorlaget til Norge fikk sølv. Foto: Marianne Halberg

I junior AA ble det ingen medaljer på Norge. Beste norske ble Ingrid Bratsberg på 5. plass 0,550 bak bronseplassen. Kamilla D. Kvamme fikk 7. plass, Thea Herløe fikk 10. plass og Marie Tynning – Bergestuen fikk 16. plass med to redskaper. Her gikk gull og sølv til Finland og bronse til Danmark. Det ble imidlertid medalje i junior lagkonkurranser til jentene som fikk 128, 400 i totalsum som holdt til sølv. Gull gikk til Finland og bronse til Danmark.

Sølv til juniorlaget til Norge.

Lørdag var også senior og junior tropp i aksjon. Juniortroppen til Norge (NOR 1) med Andrea Kleppan Øverli, Josfine S. Langmoen, Lotte Nordstad Juul Møller, Selma Monclair og Thea Johanne Holthe kjørte inn til en flott 2. plass og sølvmedalje. NOR 2 med Charlotte M. Eriksen, Clara Qvist, Maria E. Eriksen, Mathilde Skaset-Haarr, Mia Bergstø og Naomi Pieterse havnet på 5. plass. Finland fikk gull og bronse.

Sølvjentene på juniortroppen til Norge. Foto: Marianne Halberg

For seniortroppen med Emilie Holte, Emilie H. Swensen, Fanny Lunde, Fredrikke Tynning – Bergestuen og Margit Øverås ble det også sølvmedalje!
Nor 2 med Hedda Pedersen, Hedda Berthelsen, Lisa Marie Østby, Oda Pedersen og Victoria Müller fikk 5. plass. Finland fikk gull og bronse.

Søndag var det først klart for duo/trio sine kjøringer. Her gikk junior duo Berntsen/Rambech inn på andreplass og sølvmedalje. Finland kjørte nok en gang inn til gull, mens bronse gikk til Sverige.

Junior duo fikk sølv. Foto: Marianne Halberg

For seniorene kunne Norge stille med to duo/trio tropper. NOR 1 med Holte/Lunde gikk helt til topps og fikk gull. Men det stoppet ikke der, andreplassen gikk til NOR 2 med Holmboe/Williams. Her fikk Sverige bronsen.

Duo Emilie Holte og Fanny Lunde fikk gull i senior duo/trio. Foto: Marianne Halberg

Så var det over til troppsfinalene.
Her innkasserte Norge tre sølvmedaljer til NOR 1 i junior og NOR 1 i senior ringfinalen og tau/ball finalen. I junior troppsfinalen og senior troppsfinalene fikk Finland 3 gull og Sverige 3 bronse.

Gymnastene som kjørte inn til sølv i juniortropp finalen. Foto: Marianne Halberg
Sølvjentene på troppen med store smil etter nordisk. Foto: Marianne Halberg

I redskapsfinalene for junior fikk Ingrid Bratsberg bronse og Thea Herløe 5. plass i ring. Finland tok både gull og sølv. Videre til ball ble det ingen medaljer for Norge, disse gikk til Finland på første- og andreplass og Sverige på tredjeplass. Ingrid Bratsberg og Kamilla D. Kvamme fikk 5. og 6. plass. Ingrid Bratsberg tok en flott sølvmedalje i finalen i køller. Marie Tynning-Bergestuen fikk her 6. plass. Gull gikk til våre finske venner, mens bronse gikk til Danmark. I vimpelfinalen var det hele to medaljer til Norge. Kamilla D. Kvamme kjørte inn til sølv og Ingrid Bratsberg fulgte på med bronse. Gull gikk igjen til Finland.

Sølv og bronse til Norge for Kamilla D. Kvamme og Ingrid Bratsberg i vimpelfinalen. Foto: Marianne Halberg

Over til senior redskapsfinalene fikk Margit Øverås bronse i ringfinalen. Her fikk Finland både gull og sølv, mens Fredrikke fikk en fin 4. plass. Emilie H. Swensen med nok en medalje i ballfinalen med bronse. Margit Øverås fikk fjerdeplass. Sverige fikk sølv og gull gikk til Finland. Emilie H. Swensen var ikke ferdig med å sanke medaljer enda. I finalen i køller fikk hun sølv bak Finland på førsteplass og foran Finland på tredjeplass, samt bronse i vimpelfinalen bak Finland på første og andreplass. I køller fikk Fredrikke 5. plass, mens Margit fikk 4. plass.

Flere medaljer til Margit Øverås og Emilie H. Swensen under Nordisk Mesterskap. Foto: Marianne Halberg

 

Resultatlister fra mesterskapet er tilgjengelig på NGTFs nettside her

Dersom du gikk glipp av mesterskapet, kan du se høydepunkter fra Nordisk førstkommende mandag 12. mars
kl. 22:15 på TV 2 Sportskanalen, samt noen repriser utover uken.

 

Vi takker Asker Turnforening for et flott arrangement i Askerhallen, samt gratulerer til den norske delegasjonen med gode resultater i Nordisk Mesterskap. Vi retter også en takk til de mange frivillige som var i sving under mesterskapet og publikum som fylte hallen!