Skip to content
Nyhet

Norge er kvalifisert til YOG i RG

Torsdag 15.februar stilte de to norske junior RG-gymnastene Ingrid Bratsberg og Josephine Nordstad Juul Møller i kvalifiseringskonkurranse til ungdoms OL i Moskva. Det var to spente jenter som entret arenaen, og lite visste de at når konkurransen var ferdig ville Norge være kvalifisert.

Først ut var Ingrid, som hadde en strålende kjøring i ring. Hun fikk Norges høyeste karakter på 13. 300. Josephine var imidlertid litt uheldig i starten og fikk 10.650 i ring. Videre fikk Ingrid 10,900 i ball, 11,950 i køller og 10.200 i vimpel. Josephine hentet seg inn etter den uheldige starten og fikk 12,400 i ball, 12,950 i ring og 11,250 i vimpel.

Totalt fikk Ingrid 46,35 og 27. plass, mens Josephine fikk 47,25 og 24. plass av totalt 56 gymnaster.

I konkurransen var det 18 nasjoner som ble kvalifisert til ungdoms OL fra Europa, deriblant Norge. Både Josephine og Ingrid var innenfor grensen, noe som er veldig bra av de norske jentene. Det er imidlertid kun 1 plass per kvalifiserte nasjon til ungdoms OL, og Josephine sikret plassen for Norge.
Endelig uttak blir gjort av Olympiatoppen i september.

Deler av den norske delegasjonen er nå tilbake i Norge etter noen dager med høy konsentrasjon, spenning, tårer, latter og brede smil. Vi gratulerer til de norske RG-jentene for to flotte prestasjoner i Moskva, og heier videre på Margit Øverås og Fredrikke Tynning-Bergestuen som konkurrerer i morgen og på søndag!