Skip to content
Nyhet

Parkour ble formelt med i FIG

På bildet: IPF President Victor Bevine og FIG President Morinari Watanabe signerer samarbeidsavtalen.

Et møte av stor betydning mellom det internasjonale gymnastikk forbundet (FIG) og det internasjonale Parkour forbundet (IPF)  fant sted 23. januar 2018, ved hovedkvarteret til FIG i Lausanne, Sveits. Det ble signert en samarbeidsavtale mellom FIG og IPF hvor begge parter erkjenner den unike kulturen til Parkour og forplikter seg til å gjøre sitt ytterste for å beskytte dens kultur, integritet og autonomi.

 
«Så lenge vi kan være sikre på at Parkour vil forbli selvstendig,» sier IPF President Bevine, «så er det åpenbart at ressursene i FIG kan gi enorme fordeler for Parkour-utøvere og samfunnet rundt. Etter dette møtet er vi sikre på at arbeidsgruppen forstår og støtter den unike kulturen til Parkour».

NGTF har allerede begynt arbeidet med utvikling av Parkour – miljøet i Norge ved å lage en utstyrspakke som inneholder parkour-utstyr. Dette håper vi skal bidra til utvikling av Parkour i Norge som en konkurransedyktig aktivitet.