Skip to content
Nyhet

En inspirerende helg for turn kvinner!

70 trenere fra land og strand lot seg inspirere av Nick Ruddock på Gardermoen lørdag formiddag. Han snakket om hva og hvordan vi trenere bør fokusere på i jobben vår , og ikke minst hvorfor. Viktigheten ved å bygge en god grunnmur for god utvikling , men også for å forebygge skader. Fysisk trening bør være 25-33% av treningstiden uansett hvilket nivå gymnasten er på. Noen av hans foiler finner du på Turn kvinner/ landslag

Etter lunsj var det Lars Kolsrud, overlege på OLT og legekontakt i TK sitt medisinske team, som  holdt  et flott foredrag om smitte, sykdom og skader, og hva som er viktig å tenke på spesielt ved belastningsskader som tretthetsbrudd spesielt i vekstsoner og lignende.

Tilslutt var vi så heldig å få en orientering av Bente Amundsen om sine erfaringer som Fysioterapeut på herre landslaget gjennom 10 år. Hun viste mange fine øvelser for hvordan de tester de for å forebygge skader.

 

                           

                          

Søndag var det klart for Dommer – og trenerseminar. Hele 80 deltagere!

Anne Torill Nordli tok oss igjennom presiseringer i Code of Point samt revidering av Fig Elite, mens Kaja Reegård gikk i gjennom den  nye Turnstigen.

Etter lunsj ble det prøve dømming med Eva Leibinger i spissen.

En nyttig og lærerik helg!